11 augusti 2008

Snart redo

För varje dag som går känns det mer och mer aktuellt att få klart så mycket som möjligt. Jag har ju tjatat om att tvätta bebiskläder och packa BB-väskan i mååånga veckor nu, men först nu har det börjat kännas riktigt angeläget. Så i helgen skedde det. Nu är alla babykläder tvättade, samt lakan och filtar. Funderar på om det är nödvändigt att tvätta även täcken och kuddar. Får se. Vet inte hur mycket täcke och kudde man använder i början, förmodligen inte så mycket. Vädring kanske räcker. BB-väskan är packad med ett par outfits för bebben, lite underkläder till mig och Jens, toapapper (jag är petig med sånt, vill gärna ha mjukt lambi), amningsbehåar och tidningar. Resten av grejerna som ska med används för frekevent för att slängas ner i en väska.

Har också gått igenom vad som fortfarande behöver inhandlas och kommit fram till:
~ Skötväska
~ Badbalja
~ Blöjor
~ Termometer
~ Amningsinlägg
~ Tvättlappar
~ Olja och talk eller liknande (?)

Amningskudde får jag se om vi köper senare, behovet får uppstå först tycker jag. Samma ska med nappflaskor och sådana detaljer. Babyland ligger ju bara femtio meter bort, så det blir ju inget större projekt att gå och handla. Sen skulle jag också vilja köpa något litet att hänga i barnvagnen, antingen med Tummen, Laban eller Lilla Anna... Det finns så mycket fint!

3 kommentarer:

Linda sa...

Smart att packa ner toapapper! Jag kan verkligen föreställa mig att dom har sånt där riktigt hårt papper i stora rullar på förlossningen. Får rysningar bara av att tänka på det och får man bristningar lär det göra förjäkligt ont..

madeleine sa...

Hallå!

Jag känner att jag är lite avundsjuk på dig som har allt det här mysiga "att bli förälder för första gången" framför dig. Men jag känner ändå att jag vill ge dig några råd/tips.

Jag har en skip hop skötväska som jag är jättenöjd med! Såg att de säljer ut förra årets modell för 449:- på babyland.

Koppspuder kan vara bra att ha hemma till bebisen då det är svårt att få riktigt torrt under hakan!

När det gäller amningen så lär dig så fort som möjligt att amma liggande i sängen. Du kommer tjäna mycket sömn på det sättet!!! Och amningen är jobbig (för de allra flesta) och gör ont i början. Det kan vara bra att ha lite ersättning hemma ifall att bebben inte får i sig tillräckligt från dig i början.

Hoppas du inte tycker att jag tränger mig på med mina tips.

Kram!

madeleine sa...

Kroppspuder ska det vara :)