16 mars 2009

Molly ♥ Martina

Idag har vi avklarat första läkarbesöket. Molly fick en barnförsäkring från Skandia i julklapp av sin mormor och morfar, en som ger förtur till läkarvård. Barnjukhuset Martina, eller Gula Villan som det också heter, ligger vid Sofiahemmet och var det underbaraste av alla ställen man kan tänka sig. Sköterksan berättade att det är Ingmar Bergmans barndomshem som har upprustats för att kunna ge en fantastisk miljö till sjuka små barn, det som finns kvar i originalskick från den kända filmregissörens tid är en öppen spis och en ektrappa. Lite kuriosa.

Doktorn gav oss i alla fall svar på helgens sovchock, RS-virus. Molly har hostat och snorat mängder sen i torsdags ungefär, men idag kände vi att det kulminerat; hon var slö och andningen var påverkad. Ingen fara på lungorna visade det sig, men gud vad hon pep vid utandningarna. Och hostade så hon kiknade. Doktorn ordinerade inhalering av adrenalin (som utfördes med hjälp av såpbubblor som distraktion) och sex tabletter med bl.a. kortison och ännu lite mer adrenalin. Efter en kvart var andningen normaliserad och Molly var ett stor steg närmre vår bubbligt glada lilla tjej. Med oss hem fick vi också ett recept på hostmedicin. Allt detta helt kostnadsfritt, det tackar vi mormor och morfar för! Dessutom frisläpptes ju en plats i den allmäna akutsjukvården tack vare detta, förstår inte riktigt varför det ska vara ett sånt rabalder kring privata alternativ?

Nu sover hon i alla fall, vår söta lilla sjukling. Känns skönt att vi inte åkte in i onödan, samtidigt är det ju bättre att åka in en gång för mycket än för lite. Men vad gör man inte för sin lilla ädelsten.

4 kommentarer:

Anna sa...

Stackars liten! Skönt att hon blev bättre av adrenalinet.

badanka sa...

men oj! tur att gula villan finns... å att Molly mår bättre

Anonym sa...

Nämen fy, stackars lilla tjejen! Och vilken bra julklapp, jag har också funderat på Martina nu när Sigge varit sjuk så mycket... Kul att läsa om hur ni träffades förresten, extra kul att det var på ett bröllop :-)

C sa...

Men vilken fin present. Blir rörd av bara tanken på att man kan ge sånt. Stort. Och skönt att det hjläpte.