23 maj 2009

Gröna fingrar

Idag trotsade vi både vädret och vår avsaknad till gröna fingrar och tog äntligen tag i vår uteplats. I princip alla växter har misslyckats med övervintringen, gosh darn it. Jag är usel på allt vad blommor och växter heter och maken är väl bara snäppet bättre. Men igår gick jag loss på Blomsterlandet i Bromma.
Hortensia, krysantemum, pelargoner, smultron och jordgubbar blev det i krukorna. Lavendeln hade tydligen överlevt, likaså en annan grön växt som säkert har ett namn (visas ej på bild, annars kanske någon upplyst hade kunnat upplysa mig).
En grön växt med vita blommor (kan den ha hetat något med frost eller vinter eller snö eller nåt?) som tydligen ska kunna blomma i vårt opålitliga nordliga klimat får dela kruka med lite murgröna. Krukorna hänger på muren, kan nog bli fint!
Så här fina träd med rosa blommor (det är inte körsbärsträd) står på vår innergård. Det är så fint såhär års, men snart ligger alla rosa blad över hela vår altan. Då är det inte lika fint.
En annan sak som inte är så fin är att de TOTALRENOVERAR grannhuset. Hela vår altan var beströdd med flagor av gammal målarfärg, puts, ny målarfärg (grrr...) och allmän smuts. Det ser ut som att någon har sprutat lera över alla våra fönster. Detta ska pågå ända till september med uppehåll i juli, men jag hoppas att det skitigaste jobbet är färdigt redan.

2 kommentarer:

Lindchen sa...

Smultron is the shit!!

ida sa...

Vilka härliga sommar bilder! Otroligt vackra blommor :)