30 juni 2010

Internetkrasch

Helt plötsligt slutade vårt internet att fungera här hemma. Efter en plasma-TV-krasch med efterföljande digitalbox-krasch ser vi detta som ännu ett tecken på att vi är klara med den här lägenheten.

Nu verkar det funka igen i alla fall. Gårdagen var... hektisk. Att packa och vara effektiv med Molly är väl inte en ekvation som alltid går ihop. Dessutom har min vänstra häl slutat fungera så jag går runt som en halt kossa. Nästan allt är i alla fall packat, vi har hunnit leka Molly någorlunda nöjd, vi har lyckats både äta och sova och Jens stod halva natten och oljade in utemöbler.

Klockan 14 kommer flyttfirman. Innan dess ska det sista sista packas. Vi har tio tomma kartonger och jag börjar tvivla på om det sista sista kommer få plats i dessa. Det är galet vad mycket saker man har.


Lillebror? Kvar i magen som ni förstår.

28 juni 2010

Dagen

Stackars Molly fick först åka på spontanbesök till banken. Lite riskaka och iPhone och det hela gick bra. Sen hem och äta lunch och somna till ljudet av slagborr i lägenheten ovanför. Sova en timme innan jag var tvungen att väcka henne för nu väntade ett superspännande besök hos mäklaren. Tur att de har ett litet bord med lego, papper och pennor och att jag proppat väskan full med äppel-smakis, vindruvor, riskakor och russin. Efter en massa påskrivna papper gav vi oss iväg till vår nya lya! Överlämning av nycklar och genomgång av huset (som är en labyrint men man vänjer sig väl). Molly mumsade jordgubbar. Ikväll har vi varit ännu en vända i nya lägenheten med ett lass grejer. Så härligt!

Antal lägenheter i vår ägo: 2
Antal frukter Molly ätit under dagen: 5 minst
Antal soltimmar på vår nya balkong: mååånga!
Antal bebisar i magen: 1

Eget rum





27 juni 2010

Veckan som kommer gå till historien

Måndag: Tillträde till nya lägenheten kl 14. Packning av det sista och kanske flytt av lite grejer på kvällen.
Tisdag: Barnmorskan. Packning av det absolut sista och kanske lite flytt av småsaker.
Onsdag: Packning av det absolut sista (ja, det sista) och FLYTT!
Torsdag: Flyttstädning
Fredag: Avträde från vår lilla tvåa
Lördag: Lillebror?

Jag hoppas (och tror) att liten bebis stannar kvar i mammas mysiga mage till på torsdag minst. Helst till på lördag...

Till salu tydligen


Skulle precis ta ett kort på vår vägg av flyttlådor och vips så står min man där och säljer pussar. Har vi det så torrt på den fronten? Tur att vi har en hel burk med småpengar hemma!



26 juni 2010

Uppställning

Tio poäng till den som gissar rätt på vilken leksak som är roligast.



Rätt svar: plastlådan från köket...

Lite bilder

Lite bad

Lite tjock

Lite trainspotting

Lite mat

Lite rökande grillar
Och massor med trevligt. Vi har haft en toppenmidsommar! Nästa år är vi fyra i familjen.

25 juni 2010

Glad midsommar!

Tvagning sker vid midsommar och till jul.



- Posted using BlogPress from my iPhone

24 juni 2010

Kaka på kaka

Eller tv på tv...




Bajs-TV

Jag sållar mig till de som uttrycker sin oglädje över sommar-TV:n. Men för mig gäller klagomålet hårdvaran istället för mjukvaran för jag hade jag varit sjukt nöjd bara vår (3 år unga) TV hade funkat. Grrrrr... Ett alternativ hade varit att flytta ut TV:n från sovrummet till vardagsrummet men orka. Vi flyttar ju om 6 dagar. Nu får den nya lägenheten en ny TV istället. Och jag som också är en TV-apa, hur ska detta gå?

Det är andra gången den här TV:n går sönder. Samma fel. Det är en Philips by the way (å nej, nu kommer ju försäljningen dala för detta företag efter att jag outat dem här på min mastodontblogg).

Mammaledig!

Jaha. Så var man mammaledig igen då. Det var ju trist.
Förra året hängde vi på playan i en månad. I år kommer vi leva i flyttkaos och bumpa syskonvagn i stan ända till sista veckan i augusti då vi åker till Mallis. I vinter SKA vi boka en solresa också, om det så är det sista vi gör. Är fortfarande lite småsur över att det inte blev något i påskas...

23 juni 2010

Status

En högt liggande och väldigt rörlig buskille i magen. Idag träffade vi en väldigt trevlig läkare vilket till viss del uppvägde att vi fick sitta i väntrummet i en och en halv timme... Efter lite klämmande och ultraljudande kunde han konstatera att vår bebis ligger långt ifrån rätt men nästan lika långt ifrån fel. Det verkar som att själva rörligheten ger oss vissa chanser att föda det här barnet "the natural way". Vi har nu beslutat att invänta att förlossningen sätter igång av sig själv. Börjar det med värkar så ska jag direkt ringa in till förlossningen och åka in för lägeskontroll. Ligger han med huvudet nedåt då så kanske man tar hål på hinnorna så vattnet går och han sjunker ner ordentligt. Ligger han inte med huvudet nedåt så kanske man försöker vända och sen tar hål på hinnorna. Om vattnet går av sig självt så måste jag lägga mig ner och ringa ambulans. Om något av ovanstående händer och han ligger helknasigt till så blir det ett planerat akut kejsarsnitt. Allt detta står med fet stil i min journal så att barnmorskor och läkare ser det direkt när jag ringer in.

Det här är ett helt nytt äventyr för oss, vi beger oss nu in på stigar vi aldrig tidigare beträtt. Det är spännande. Och så sjukt roligt!

Huvudet upp, fötterna ner

Är det inte så man brukar säga när dagsformen känns okej. När det gäller bebisar i magen så vet ju alla att det omvända gäller, en bebis som är startklar ska ha huvudet ner och fötterna upp. Igår var vi hos barnmorskan. Lillebror ligger med huvudet ner. Fötterna upp. Jag har varit gravid i drygt 17 månader sammanlagt och aldrig varit med om detta så ni förstår ju vilken grej det är för mig. Han ligger förvisso högt upp och kan säkert med lätthet vända sig både en och två gånger men för mig räcker det att veta att han faktiskt KAN ligga rätt. Jag har haft mina aningar om att det har skett en lägesförändring i magen men inte vågat hoppas, magformen är helt annorlunda och rörelserna ska vi inte ens prata om.

I eftermiddag går jag (med motvilliga) steg mot specialmödravården på SöS för ny lägesbedömning. Håll gärna tummarna för mig och buskillen i magen, hoppas hoppas han ligger kvar i startklar position!

22 juni 2010

Åh vad roligt att Måns-Melker är här!

Sjunger de så? I SAS-reklamen. I morse låg jag och nynnade på den versen precis i uppvakningstillfället. Och i början av sången - Sivan är här? Mycket märkliga barnnamn. Men roligt att Ebbas pappa kan vara med på dagis tack vare internet-incheckningen!

21 juni 2010

Blått!

Klockan 7 startade NK en hejdundrande rea. 20 eller 30 procent, verkligen storslaget... Nä, rea är väl ändå minst halva priset. Eller 70 procent. Då kan man prata fynd. Hittade i alla fall en massa fint till lillebror. Blått!


- Posted using BlogPress from my iPhone

19 juni 2010

Dagens stora händelse

Det är nåt bröllop på gång i stan tror jag men för mig är dagens stora händelse att min stora lilla bror och hans svåger cyklar runt en sjö. 01.10 startade han från Motala och beräknas gå i mål om 20 minuter. Så himla duktigt gjort, är grymt imponerad.
Tummen upp Georg (och Max)

18 juni 2010

Nattens sömnschema

23.00 Somna
01.00 Vakna
04.00 Somna
06.30 Vakna

Fram tills jag tog en alvedon kl 03.30 fick jag njuta av pinvärkar med intensivare förvärkar varje kvart. Även i drömmarnas värld hade jag ont.

17 juni 2010

Lite knasig

Jag sitter helt rakt. Lillkillen i magen stretchar. Obekvämt? Eh... ja.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Exotisch

Jag är beroende av frukt. Gärna i salladsform. Jordgubbar är ett måste.


- Posted using BlogPress from my iPhone

16 juni 2010

Here we go again...

Men vafan. Jag kan inte släppa det här. Hade helt förlikat mig med tanken på snitt och tyckte det kändes ganska okej men nu sitter jag här och ältar och mår skitdåligt bara för att vi har sån usel planering av vård i det här jävla landet. Hade det funnits ett privat alternativ för förlossning så hade jag betalat vad som helst för att få må bra. Ska det vara såhär? Ska jag behöva sitta och vara orolig och må pissigt de sista veckorna av den här graviditeten också? Blir så förbannad och jävligt trött på det här. Men var ska man klaga då? Det är som att vara förbannad på Adressändring eller Försäkringskassan, finns ju inga alternativ att vända sig till. Sorry allmäna förlossningsvården, nu förlorade ni en kund liksom. Vem bryr sig? Inte en surf***a på SöS i alla fall.

Minns ni Bröli?

Ett TV-ögonblick som aldrig går ur tiden. Nu ska han tydligen gå på bröllop på lördag, hela Sveriges Bröli!

Läget

1. Jag vill inte göra kejsarsnitt över huvud taget. Det är utgångsläget.
2. OK. Jag måste kanske göra ett kejsarsnitt till. Då vill jag göra det på Danderyd eftersom vi var där sist.
3. Danderyd har fullt. Min barnmorska rekommenderar SöS.
4. Vi får tid för läkarbesök och bedömning på SöS.
5. Vi träffar en surf***a till läkare.
6. Surmuffen berättar iskallt att det är fullt på SöS. Vi får välja mellan Södertälje eller Västerås.
7. Jenny börjar grina.
8. Muffläkaren mjuknar och tycker vi ska titta hur bebisen ligger.
9. Surläkaren hittar huvudet nedåt. Sen är huvudet uppåt. Sen är huvudet åt sidan.
10. Vi bokar en ny tid för uppdaterad lägesbedömning.

Jag är arg, sur, bitter och ledsen. Det lutar på riktigt åt att jag skiter i sjukvården så länge, väntar på att förlossningen startar och då ser hur bebisen ligger. Ligger han fel då så blir det väl akutsnitt men då är i alla fall jag förberedd på det. Tänker INTE åka till Södertälje eller Västerås. Nu får den stockholmska sjukvården anpassa sig efter mig istället.

Tv punkt nu

Varken fotboll eller bröllop eller prinsar och prinsessor.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Meningen med allt

När man suttit och grinat på sjukhuset känns det bra att komma hem till det här.



- Posted using BlogPress from my iPhone

15 juni 2010

I dessa fotbollstider...

...blir man ju galen av vuvuvuzezuela-tutorna och fotbollshysterin i sig, men även av att alla kanaler som inte visar fotboll (eller har fotbollsstudio, försändningar, eftersnack, undersnack, översnack) har lagt ner all typ av underhållande verksamhet. Men NU visar de ju en av världens bästa filmer. Nej, jag pratar inte om Bridget Jones dagbok (ettan, tvåan suger) utan om Fyra bröllop och en begravning. Lite sent men grymt.

Kom på nu att det är bröllopstema på den filmen. Ännu ett projekt som tar upp tid från TV-kanalernas underhållande verksamhet. Och jag som sitter fast i soffan påp kvällarna, finns liksom ingen annan aktivitet som är anpassad till min yppiga form just nu.

Buhu.

Tjejdag!

Idag har jag och Molly haft tjejdag, supermysigt! Det är ju trist att vabba med ett barn som är friskt till allmäntillståndet men skönt att slippa sjukstuga i dess rätta bemärkelse.

I morse softade vi lite, tog en tur till Vasaparken och hoppade på studsmattorna.

Inte idag. Men studsmatta!
Gick hem och slukade lite korvstroganoff. Sov tre (!) timmar, varav mamma en. Iväg till barnmorskan, inga anmärkningar. Lillebror ligger i klart tvärläge enligt henne, men det är klart han kan vicka lite på sig och hamna i säte ibland. Vi åkte buss både till och från barnmorskan (som egentligen ligger på gångavstånd), mest för att skona min rygg men även för det stora äventyrets skull. Upp och gunga lite på Hälsingehöjden tills jag höll på att frysa ihjäl. 12 grader, vad är det för sommarväder?

Till middag åt vi fiskbullar (visst har vi lyxat till det idag, suck...) och jordgubbar och sen busade vi och fick komma ut och titta på mormors nya vrålåk till bil. Molly blev grymt impad av alla knappar och har nog gjort inställningar som det kommer ta lång tid innan mormor (läs: morfar) hittar tillbaka till. Sen dansade vi, busade och hade nattsudd. Vid 21.30-tiden kom pappa hem och la ner en trött tjej i sin säng. Jo, jag hade försökt sen 19.30 men jag FÅR inte lägga henne på kvällarna. Hon blir helt hysterisk.

Nu har vi ätit fruktsallad och laddar inför besöket på SöS imorgon. Wii!

Snart i parken

Så soft när mammas solglasögon hålls uppe av nappen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Arla

Jag smög upp från sovrummet där mina två fina ligger och snusar gott. Nu tittar jag på Nyhetsmorgon i lugn och ro, funderar på vilken park jag och Molly ska gå ill idag och ser fram emot eftermiddagens extrainsatta besök hos barnmorskan. Imorgon ska vi ÄNTLIGEN till SöS och prata om magen, lillebror och allt däromkring.

14 juni 2010

Vecka 37 - med bild!

Lillebror: Han ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet och lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det (ja, ni vet ju)

Vikt ca 3 kg och längd ca 48 cm.


Det verkar inte funka att lägga in bilder i det här skitprogrammet så jag får lägga till det senare. Magen är i alla fall en magnet just nu, alla ojjar sig och frågar om det är dags när som helst, säger att den har sjunkit jättemycket. Och det kanske den har, men det spelar ingen roll för han kommer inte ut den vägen ändå! Imorgon ska jag till barnmorskan och prata om tillväxtultraljudet och på onsdag är det besök på specialmödravården på SöS som gäller. Hoppas att vi får ett datum för snitt då, vill verkligen ha det klart nu, om inte annat så för att kunna planera vår flytt.

På bättringsvägen

I begynnelsen var det en liten röd prick. Som blev en stor röd blaffa. Sen kom två prickar till och slog ihop sig med den stora blaffan och bildade en jätteböld. I fredags föddes den lilla pricken under läppen och det var då vi åkte till läkaren. Efter tre dagar med (superäckligt) penicillin har det röda variga såret blivit platt och rosa. En vecka kvar med medicin och antibakteriell salva, tydligen måste vi hålla henne från dagis tills det är helt borta. Läkaren trodde att vi kan vara tillbaka på måndag igen.

13 juni 2010

En helg har passerat...

...och vad roligt det är här inne!

Fick ett ryck och gjorde en ny design med nåt nytt verktyg som lanserats. Kul kul.

Över 40 000 besökare totalt. Förmodligen står jag väl själv för hälften av sidladdningarna :)

Fredag: lite packning och organisering hemma.

Lördag: Jag vilade och andades igenom förvärkar. På kvällen var Molly med mormor, morfar och moster medan jag och Jens var på Ljusterö och träffade en massa släkt. På väg hem trodde jag att vi skulle vara tvungna att stanna och föda barn på Dnaderyd, tortyr...

Söndag: Jag gjorde det. Gick på stan oduschad, osminkad och utan att ha borstat tänderna (det senaste kom jag på väl ute). Tanken var en sväng runt Odenplan men helt plötsligt åt jag räkmacka på NK. Firade en liten kusin som fyllde 8 på kvällen, Molly fick vara hemma med pappa tyvärr eftersom hennes svinkoppor fortfarande inte ser så roliga ut.

Vi har i alla fall lyckats packa en hel del i helgen, har gjort en snabb kalkyl över hur många flyttkartonger vi behöver ytterligare och kom upp i 31. Låter vettigt. Inga påsar tack! Jens har även kört en fullastad bil med skräp till tippen.

Nä men shit vilket spännande inlägg. Ni fattar ju varför jag inte har skrivit nånting...

10 juni 2010

Halv elva

Svett-attack. Varje kväll klockan halv elva är min kropp inställd på "kamin". Blir så sjukt varm, måste gå och svabba ansiktet med kallt vatten. Godnatt!

Kan gärna ta två dagar á la 10 juni dock...

Jag, Molly och svinkopporna fortsatte hänga idag. Jag kände redan när jag vaknade att detta ju var en bättre dag. Bra så. Jag och Molly myste, åt upp varandras mackor till frukost och hade en suverän förmiddag. Vi tog en dusch, busade, byggde kuddhörna, gungade gunghäst och åt pannkakor. Efter lunchen fick Molly sova vagn medan jag gick ner på stan. Vill ha en maxiklänning. Finns inga maxiklänningar (men min syster råder nog bot på det problemet verkar det som, hurra!). När Molly sovit klart gick vi till Kungsträdgården och åt mjukglass. Det var nog det mysigaste jag gjort på länge. Tänk att jag kan sitta på en parkbänk i skuggan med min dotter och dela på en bägare mjukglass med chokladströssel! Vi tog ett varv i Kungsan och tittade på tokigheterna som pågår inför det där bröllopet. Fåglar (mamma, pippi!!!) och flygplan är också fantastiskt spännande. Sen gick vi till Humlan och lekte i parkleken vilket slutade med att jag är så glad att jag inte bor på Östermalm. Rysning.

Ikväll har mormor hängt med oss när pappa är ute och festar med jobbet. Moster och morfar kom också förbi och finbesökte. Ska visa presenterna från Spanien sen, alltså man dör vilka fina saker det finns där nere! Nu känns det som att jag ska gå av på mitten, min rygg och mina fötter gör hemskt ont. Och tröttma, denna tröttma!

Springa runt...

...sitta och vila lite...

...busa kring bröllopspaviljongerna!
Allt som allt, en underbar dag med mitt underbara barn!

09 juni 2010

Hörrni, ska vi inte ta och radera den 9 juni ur våra kalendrar?

Jag vaknade på fel sida i morse. Eller alltså, hur jag än vaknar på morgonen är det på fel sida. Ont i kroppen, trött som döden och less. Godmorgon solsken liksom. Men idag var det lite värre. Jens sticker till jobbet, medan jag och Molly (och svinkopporna som förökat sig över natten) åt klart frukost. Köket flyter och diskmaskinen är full. Höggravid mamma tömmer flåsande diskmaskin och tokstädar kök. Är lite surare nu. Molly lägger en lös och stor bajs i blöjan och blir svinsur när vi ska byta. Lycklig mamma. Jag tar en  rekorddusch och tar på mig något jag hittar, orkar inte besvära mig. Molly får kläder även hon. Sen hoppar (haha, skulle vilja se mig hoppa va?) vi in i bilen och beger oss mot mitt jobb för att hämta en usb-sticka med dokument på. Så jag har lite att göra när jag vabbar liksom. Why not. Molly somnar på vägen. Efter lite bus på jobbet åker vi till IKEA för att det tyckte jag lät som en bra idé. Lite lek, lunch och sen kunde Molly sova i vagnen när jag och min bror går runt och myser lite på det stora varuhuset. Det börjar med att det är svinlång kö. Molly äter upp 10 bokstavskex under tiden. Jag beställer köttbullar och vi hittar ett bord. Molly sår syn på lekhörnan och blir vansinnig när jag försöker sätta henne i  en barnstol. Vansinnig. Hela restaurangen stannar upp. Jag ger upp. Molly leker och tårarna brinner bakom mina ögonlock. Efter ett tag får Molly tydligen för sig att hon visst vill ha köttbullar (det enda bra-iga med dagen) och hon smaskar i sig dom men potatismos och lingon. Lingon får även den vita tunikan smaka. Jag har inget ombyte med mig. Efter lunchen blir det lite mer lek. Molly kräks lite mos/gräddsås/köttbulle i lekhörnan. Jag torkar av med den vita tunikan. Nu tycker jag att Molly ska sova i vagnen. Det tycker inte Molly. Min bror kommer, han köper några korgar men jag köper absolut ingenting. Sätter mig i bilen, vill ha ihjäl alla andra som åker på vägarna. Molly somnar, vi kommer hem och jag lägger mig med henne i vår säng. Två timmar av absolut avkoppling (och smärta såklart). Jens kommer hem och vi äter middag. Det ringer på dörren. Det är vattenläcka i vårt källarförråd. Allt är blött. Amen alltså ni hör ju. Vilken jävla pissdag. Over and out.

08 juni 2010

Svinkoppor

Kan ni tänka er att den här sötnosen fått svinkoppor? Man ser utslaget till vänster om munnen, alldeles rött och irriterande. Det har blossat upp de senaste två dagarna och idag pratade jag med dagisfröken om det (de hade pratat om det på dagis idag tydligen) och sen gick jag förbi Apoteket där de också trodde på svinkoppor så nu har jag köpt en salva. Alla örngott, snuttenallar, handdukar ska tvättas. Napparna kokar vi flera gånger i veckan och mer än så kan vi inte göra. Naglarna hålls korta, händerna tvättas alltid så fort vi kommer in, och jag har alltid våtservetter med mig i väskan.


Känner inte att jag har kunnat göra något annorlunda men ändå så har jag så fruktansvärt dåligt samvete. Nu måste vi hålla oss hemma från dagis tills det har läkt över, tydligen extremt smittsamt bland barn.

16 juni

Kommer lillebror! Inte. Men jag ska till SöS och träffa en läkare för "bedömning". Kan innebära samtal, vändningsförsök, vad-som-helst. Inte vet jag. Men jag har fått kontakt med rätt ända av sjukvården i alla fall!

07 juni 2010

Morgonen

Molly vaknade 05.22. Pigg som en lärka låg hon och ropade "mamma, mamma, mamma" tills jag tittade upp och kommenderade Jens att hämta över henne till vår säng. Väl där förklarade jag för henne att det fortfarande är mitt i natten och att vi skulle sova mer. Och hon gick på den! Den enkla! Rummet strålade av ljus, och ändå gick hon på att det var mitt i natten! En och en halv timme till låg hon och snuttade på nappen och myste med lammet i djup dvala.

Hur gick det till när vi fick ett sånt här barn och hur kommer lillebror att straffa oss?

06 juni 2010

Reality check?

Helt plötsligt kom moderaterna i Stockholm på att de som tar studenten i år faktiskt har rösträtt i september. Ooops. Bäst att inte göra en hel generation upprörd, det räcker kanske med pensionärerna...

Själv anser jag att studentflak är totalt o-classy. Lamt hemmasprayade lakan med nån töntig text och sen upp med trettio ungdomar och fjorton flak äppelcider. Efter femton minuter tycker man att man är ballast i världen. Och fy-fan-va-vi-e-braaaaa *ryser*

Men så är jag en avdankad 30-taggare och nästan tvåbarnsmorsa också. Så va fan vet jag.

Helgen i bilder

Kollade in maratonlöparna i lördags... Vilka tokar :)

Lite Vasaparks-häng på nationaldagen. Här med Tant Brun!

Karusellen som får pappa att må tok-illa

Favoriten: de nedsänkta studsmattorna

Åka stor rutschkana med pappa. Åker man själv slår man sig. Visst.

Ny sommarpyjamas med kalsongbyxa. Mamma är tjock i fejset!

Vecka 36

Först: le mage. Tycker inte den har förändrats så mycket de senaste veckorna och vikten ligger på samma sen lääänge så det är allt lite märkligt att kurvan hos barnmorskan hade stuckit iväg sådär.
Barnet: Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned (hahaha!). Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt ca 2 800 gram (eller strax under 3 kg enligt ultraljudet) och längd ca 47 cm.

03 juni 2010

Lillebror

Oj! Det blev en rejäl överraskning för både mig och Jens. I början av graviditeten var jag så säker på att det var en kille men alltefter tiden har gått så har jag mer och mer känt att det nog är en tjej. Jens har hela tiden trott att det var en tjej (men så trodde han till 200% att Molly var en kille också så honom ska man nog inte lita på...). Det var verkligen ingen tvekan om att det är en lillebror i magen. Om man säger så. Läkaren som utförde ultraljudet i morse (som för övrigt även gjorde ultraljudet i januari) är helt underbar och hon blev eld och lågor när vi berättade att vi redan har en dotter hemma. För mig tog det ett tag att bearbeta. Könet är helt oviktigt för oss, kille eller tjej spelar absolut ingen roll. Han låg i alla fall i säte under ultraljudet (men nu är han tillbaka i tvärläget igen känner jag) och är ungefär 12% större än medelbebisen. Detta räknas inte som någon avvikelse utan ligger helt inom det normala intervallet. Läkaren uppskattade att han väger strax under 3 kilo idag. Lite rund om magen, precis som mamma :)

Det ska bli så spännande det här, fick massor av ny energi av att titta på vår lillebror idag. Du är välkommen till världen lilla bebis, vi längtar efter dig!

Pussmunnen



Han har det lite trångt där inne :)

Jaha

Känner mig bara helt slut. Igår fick jag reda på att det är fullt på Danderyds avdelning för planerade kejsarsnitt så nu har en remiss gått iväg till SöS. Det känns sådär faktiskt. Jag VILL ju egentligen inte snittas över huvud taget (även om hela situationen känns helt ok) och det känns som att de snitt som beviljats på Danderyd är ett gäng förlossningsrädda mänskor som tjatat om snitt sen de blivit gravida. Men jag då? Jag som har medicinska komplikationer och inte har något val? Det mesta på SöS verkar vara likt det på Danderyd, förutom att de inte har så många familjerum och att det är ganska stor riskt att Jens inte kan stanna kvar över nätterna med mig och bebisen. Jävla skithelvete. Jag orkar liksom inte.

Sen finns det andra kryddor i tillvaron som tagit udden av glädjen de senaste dagarna. Om en timme ska vi i alla fall iväg på tillväxt-ultraljud för att se hur stor vår bebis är där inne i magen. Kurvan hade stuckit iväg rejält vid det senaste besöket hos barnmorskan (vilket jag tror beror enbart på det förbaskade tvärläget).

Hepp.