14 juni 2010

Vecka 37 - med bild!

Lillebror: Han ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet och lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det (ja, ni vet ju)

Vikt ca 3 kg och längd ca 48 cm.


Det verkar inte funka att lägga in bilder i det här skitprogrammet så jag får lägga till det senare. Magen är i alla fall en magnet just nu, alla ojjar sig och frågar om det är dags när som helst, säger att den har sjunkit jättemycket. Och det kanske den har, men det spelar ingen roll för han kommer inte ut den vägen ändå! Imorgon ska jag till barnmorskan och prata om tillväxtultraljudet och på onsdag är det besök på specialmödravården på SöS som gäller. Hoppas att vi får ett datum för snitt då, vill verkligen ha det klart nu, om inte annat så för att kunna planera vår flytt.

2 kommentarer:

Jenny med lilla S och E sa...

Hej! Var länge sen jag kommenterade men följer dig fortfarande. Tänkte bara önska dig lycka lycka till med allt!!

Sandra sa...

Finfin mage!!

Och finfin blogg :)
Jag har funderat länge på ny design men det har liksom inte blivit av. Funderar på att ta någon av standardmallarna som finns bara för att få nåt annat. Tid för skapande av ny blogg finns inte riktigt just nu... ;)