02 juni 2008

Vecka 27

Mindre än 100 dagar kvar, och allt går bara fint! Magen växer så det stramar i skinnet... Inga stora krämpor, lite sammandragningar då och då och så lite kramp ibland om jag promenerar för fort. Men har aldrig sovit så gott som nu!

Barnet: Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt. Vikt ca 1 kg.

Mamma: Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet ”svarar” när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår (inga bristningar so far...). Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.

Inga kommentarer: