08 juni 2008

In genom näsan, ut genom munnen

Så kan man sammanfatta profylaxandningen. Vi har varit på intensivkurs i helgen, två gånger á tre timmar och jag måste säga att jag är mycket positivt överraskad. Jag är såld. Vi har fått så mycket tips och verktyg att ta med oss till BB som jag hoppas kommer komma väl till nytta. Inte minst fick Jens en beskrivning av sin roll under förlossningen, och jag tror att han känner sig hundra gånger tryggare idag än i lördags morse inför det som väntar. Ska bli spännande att få vara med om detta, är väldigt förväntansfull! Nu ska vi vara duktiga och öva på avslappning och andning under de tre sista månaderna...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, det ar helt galet att det bara ar tre manader kvar - tiden har gatt sa fort! Kul med profylaxkurs, var det mycket ligga pa mattor pa golvet och flasa? Kan man valja sjalv hur man vill foda, alltsa liggande, sittande, staende osv?

JenJen sa...

Ja, helt galet! Det var mycket sitta i en ring och flåsa, man kände sig supertöntig i början men sen vande man sig. Jag tror att så länge allt är normalt under förlossningen så får man välja själv hur man vill ha det. Men jag tror också att de vill att man hela tiden byter ställning och rör på sig. Vilket äventyr.