10 april 2008

Ultraljud

Jag hade tänkt vänta med detta inlägg tills vi fått ordning på bilderna men nu ger jag upp. Jens har lovat att det ska gå att scanna in bilderna idag så förhoppningsvis kan jag lägga in dem om ett litet tag.

Vi var i alla fall på rutin-ultraljud (RUL) i tisdags! Alla gravida erbjuds göra RUL mellan vecka 16-20 men det är frivilligt. På RUL mäter man bebisens huvud, bål och lårben och utifrån detta bestämmer man sedan beräknad födelse. Jens var supernervös innan, jag var lugn som en filbunke. Tvärtomdagen med andra ord. Ultraljudstanten hade med sig en som utbildade sig till ultraljudstant och hon fick börja att titta igenom bebisen. Aha, då får vi se mer av bebben tänkte jag. Förvisso, men eftersom hon var på upplärning så blev det mest ett hummande och då tror man ju direkt att bebben har en tå i pannan och vätska istället för hjärta. När den riktiga ultraljudstanten sen gick igenom allt med oss visade det sig att allt såg jättebra ut; hjärta, lillhjärna, storhjärna (?), ryggrad, urinblåsa, magsäck, fingrar, tår fanns på plats. Men i mitt huvud sitter fortfarande hummandet kvar...

Bebben sprattlade och försökte hela tiden komma undan den elaka ultraljudsmojängen. Vi fick se ansiktet framifrån (tror det blir pappas näsa!), hur den greppade tag i navelsträngen och att den smaskade i sig fostervatten. Glupsk som mamma. Kanske, kanske, kanske såg vi en liten snopp. Vi ville inte veta vad det är för kön, tycker gissningsleken är mycket roligare! Om två veckor får vi höra hjärtslagen, då kanske vi har en till parameter till könsbestämmandet.

Ja just det. 7 september är det beräknad ankomst!
______________________________

Update: bilder!

Huvudet till höger, ett ben längst till vänster och en skugga av en liten hand i mitten.

Ser ni fyra små fingrar och en tumme som greppar om navelsträngen. En liten sångare?

5 kommentarer:

Lindchen sa...

Riktigt fina bilder, man såg ju faktiskt att det var en bebis och ingen alien! =)

Kram!

JenJen sa...

Det är tur det, för det känns som en alien! Kram!

Unknown sa...

Vilka fantastiska bilder! Fast jag tyckte det såg ut som "han" vinkade till ultraljudsmojängen :)

Anonym sa...

ååh mysigt :D RUL är så spännande, när man får se den för första gången, allt blir lite verkligare då :D

JenJen sa...

Lena: va, har du gått över till "han"???

carro: det känns verkligare, men ändå sjukt overkligt ;-)