13 januari 2010

Utveckling

Tänk om man kunde lära sig nya saker lika snabbt som en 16-månaders unge. Det senaste i Mollsans liv är att blåsa ut ljus. Så fort hon ser att man tänder ett ljus så pekar hon och blåser, då ska man fram med ljuset och så böjer hon sig fram och sen finns det ingen låga längre. Då gör hon ett utfall med armarna som betyder slut. Samma gest ger hon även när maten är slut eller när hon är mätt. Om jag har en kopp te så tar hon fram handen mot koppen och gör ljudet för "varmt", ett dovt oooo-ande.

En annan kul grej är att gå baklänges. Och att göra elefantljud med armen som en snabel från näsan. Det händer mycket nu, och inte lär det mattas av efter dagisstarten om två veckor.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Visst är det helt underbart med alla de här små sakerna som händer precis hela tiden!? Det där slut-tecknet gör Maja också, hur ofta som helst. Och om vi blåser på maten för att det är varmt, så gör hon detsamma. Hur gulligt som helst!

Maja hälsar förresten till Molly att hon tycker det är väldigt kul att bilderna på henne uppsakattas, och tycker också det är väldigt kul att se bilder på Molly :-)

C sa...

De är fantastiska, de där små parvlarna. Jag hörde att ni träffade Ellen och Patrik på kulturhuset. Kul! Och grattis till dagisstart - ny epok i livet.