17 januari 2010

Förkyld

Liten är förkyld. Jätteförkyld. Feber i veckan men den ersattes i fredags av hostan från helvetet. I natt höll hon sig själv, mig och Jens vakna så vi var tvungna att ta till the last resort... Mollipect! Mollipecten fick hon utskriven för snart ett år sen då hon (förmodligen) hade RS-viruset. Var såklart tvungen att dubbelkolla med sjukvårdsupplysningen i morse, och de sa att det var okej att ge under dagen men att vi ska åka in och låta en läkare titta på henne imorgon. Ånej, då måste vi alltså besöka världens underbaraste vårdinrättning igen. Typiskt. Skämt åsido, hosta är vidrigt och det är ännu jobbigare att se Molly kämpa med den än att hosta upp lungorna själv. Tyvärr är jag likadan när det gäller förkylningar så det är bara att gratta lillungen för den nedärvda hosta-efter-förkylnings-genen.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Synd att det inte bara kunde vara de bra egenskaperna som gick i arv. Hoppas Molly kryar på sig snart. Hosta är verkligen inget kul. Kram

C sa...

Åh... Vi har just gått igenom det där med helt sömnlösa nätter och ringt oroliga samtal och varit hos doktor. Vidrigt. Jag fick tips om att ha dem sovande sittande (funkade bra när vi testade bilbarnstolen i vår säng) och att vädra ur rummet innan läggning och att ge nässpray innan läggning. Och avstå mjölk och välling och ge klar dryck om det går. Fast alla de här tipsen kan du säkert utan och innan redan. Jag tyckte det var så frustrerande att det inte finns så mycket man kan göra. Ellen hade tjockt tjockt slem som hon inte fick upp - och hostade ofta till dess att hon kräktes. Huva. Hoppas på snar bättring för lillpuppan.