21 juni 2009

Midsommar

Vi gick upp klockan 6 i lördags morse för att hinna med skärgårdsbåten. Snark! Vi fick nästan väcka familjens sjusovare, men hon slog upp sina blå söta gluggar när vi började röra på oss och springa ut och in i badrummet. Klockan 8.30 gick båten från Strömkajen och vi fick första parkett mot Volvo Ocean Race-båtarna som ligger vid Slottet. Tre timmar senare var vi framme på Husarö där Daniel och Åsa mötte upp och körde ut oss till deras ö. Vi var 23 personer som firade midsommar tillsammans och vi hade det jättetrevligt! Jättemysig ö som bara består av deras byggnader och ett naturreservat. I stora stugan var rummen numrerade som på ett hotell (vi bodde i 102:an), helt strålande. Molly fick en lekkompis - Casper - som är sex veckor äldre (men redan uppe och går, duktig!).

I fredags åt vi jättegod sillunch utomhus, sjöng snapsvisor och lärde känna varandra. Vi lekte superroliga lekar och softade på klipporna på öns östra sida. På kvällen tände vi grillarna och flyttade in och ut utemöblerna ett par gånger (japp, en släng sommarregn). När maten var uppäten rensade vi altanen, skruvade upp musiken och dansade. Framåt natten var bastun uppvärmd och nästan alla bastade och badade. Jag gav upp och gick in och sov med Molly redan vid halv tolv. All-in-all en riktigt härlig, svensk, midsommar!

Det enda som förtog stämningen var att Åsa råkade skålla sig med kokande vatten när hon skulle göra kaffe. Hon skadade sig ganska illa och ett tag var det tal om att åka med henne till sjukhus. Efter diverse samtal med vårdguiden och bekanta läkare beslutade vi att hon skulle vara kvar på ön. På lördagen åkte de och mötte upp en läkarbåt och fick skadan omlagd. Otäckt, hoppas hon kryar på sig.

Igår när vi kom hem gick Jens och köpte pizza. Molly somnade ovaggad i vår säng (hon har varit supergnällig hela helgen och sovit mer än hon varit vaken så jag hoppas inte det är en förkylning på gång eller nåt...) och vi däckade i soffan innan klockan tio. Nu har vi ätit frukost och ska snart gå ut i solen. Man får passa på tydligen.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Ja, fasen va beroende man blir av kungen! Kan lätt fastna och frödriva nån timme... vad har du för statistik då? ;-)

Jenny sa...

81% har jag nu...122 vunna, 28 förlorade...rensade ganska nyligen, hade hur många som helst spelade så jag tröttnade på attd et aldrig hände nåt. Nördigt...hur menar du nu?? ;-)

Jag har faktiskt Flyga drake liggande oläst, då får det bli nästa projekt efter Millenium-serien