06 januari 2011

Jag är en träningsanorektiker

När jag var ung tränade och tävlade jag. Jämt. Till slut tröttnade jag. De senaste tio åren har jag ömsom utnyttjat 500 SATS-kronor i månaden väl, ömsom varit bidragsgivare och företagets bästa medlem. I juni sa jag upp mitt medlemskap, då hade jag inte satt min fot på gymmet på ett år. 6000 väl investerade pengar. Nu har jag tränat första gången sen Otto föddes, två halvmilsrundor i skatespåret. Detta är något jag skulle kunna leva på fram till sommaren men det gör ju inte att jag blir snyggare i bikinin direkt.

Jag har ju inga ursäkter. Förutom att jag inte har något träningskort. Och inte råd med ett heller. Snö på marken gör det trist att jogga. Och mörkt är det. Situps på vardagsrumsgolvet jämfört med godisskålen i soffan? Gissa vad som vinner. En fettsugning verkar bökigt, dyrt och smärtsamt. Hur gör man? Vad tränar ni och hur ofta? Och varför?

4 kommentarer:

Sara Berg sa...

Jag är snarare en träningsnarkoman. Nu finns det dock inte tid. Mitt mål är att träna tre gånger i veckan vintertid. Då kör jag gym och taekwondo. Så fort det blir okej väder ska jag börja jogga ute. Varför jag tränar? Jag mår bra av det. Egentid. Träffa kompisar. Så att jag ska kunna äta så mycket godis jag vill.

Jenny sa...

Jag vet Sara :) Önskar jag var mer som du. Jag är en sån som äter mer godis ju mindre jag tränar. Om jag tränar så är jag motiverad att äta nyttigt. Helt sjukt ju, inte konstigt att jag inte gillar att träna...

madeleine sa...

Jag tränar inte alls :( Jag älskar grupp-pass som spinning, step-up osv.. Men för att jag ska kunna träna gäller det att jag kan gå på samma pass vecka ut och vecka in. (rutinmänniska, jag?) Helst två dagar i veckan. Men med mitt varannanveckasschema & P:s vartredjeveckasschema är det nästan omöjligt. Vill inte ha mer barnvakt än vad vi redan har.. Å så är det dyrt.. Ah många ursäkter kan jag komma på.

Kanske dags att rota fram den där träningsvideon jag fick med någon tidning för ett par år sedan? ;D

Du är inte ensam i alla fall!

KRAM

Maja sa...

Köp ett löpband!!
Vilken investering kan jag lova!
Jonas alias soffpotatisen har nu på sju dagar löpt nere i källaren fyra turer á 25 minuter, och Moi, den höggravida flodhästen med 10 kilos plusvikt går powerwalk, med en bok i högsta hugg ca 25 minuter varannan dag där nere, på SNABBT tempo och lutande uppför.
Så, köp löpband och träna hemma, du kan skippa snygga träningskläds-måsten och piffig uppsyn, ingen jäkel som ser om du tränar i trosor och lumpig tröja :-)
KramaR!
Maja