29 april 2010

Vecka 31

Mamman: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att förenkla för mamman är det numera lag på att den blivande pappan ger massage morgon och kväll. Städning, handling (obs, enbart mat inte övrig shopping), matlagning, tvätt och andra tunga hushållssysslor skall omedelbart avlastas från den gravida kvinnan. Varje chans till att äta Marabous frukt & mandel i soffan skall från och med nu prioriteras i vardagen. På helgerna måste mamman få sovmorgnar och framdukad frukost framför nåt trevligt TV-program typ the Hills eller Amazing Race. För att muntra upp mamman kan pappan med fördel komma hem från jobbet med fina små överraskningar eller en bukett tulpaner!

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut. Längd ca 40 cm och vikt ca 1800 gram.

1 kommentar:

Anonym sa...

De där var ju helt perfekt! De är precis så de ska vara när man väntar barn. Pappan ska fixa och greja och ta hand om mamma. Kram