31 januari 2008

Jaha

Nä.

30 januari 2008

Slippery when wet

Halkbana. Shit va kul! Minns det som igår. Min kille kommer minnas det som idag. Hade gjort mycket för att få ta hans tid idag och halka runt lite, men han behöver det troligen mer i sitt kämpande för det lilla rosa kortet. Duktig han är!



28 januari 2008

It's on!!!


Visst är han tuff, min kille?!? (OBS! Bilden är ett montage). Just nu är han och fajtas så att han kan försvara mig och klutt framöver. Jag smälter. Not.

25 januari 2008

När katten är borta...

... dansar Mamma Jen på borden! Ikväll ska Pappa Jen på baluns så därför får mina kära föräldrar sitta barnvakt åt mig. Jag ska tigga till mig middag och gratis hyra av symaskin så jag kan lägga upp mina otroligt sexiga nyinköpta jeans. De har en lååång mudd som räcker upp till tuttarna. Eller ja, det kanske inte säger så mycket eftersom tuttarna i normalt läge når ner till höfterna men mudden är lång i alla fall och ska eventually täcka en bebismage. Alltså inte bebisens mage, utan min mage med bebisen i. Åh, fatta nån gång då istället...

Hoppas ni alla får en trevlig helg! Jag ska fira illamåendets frånvaro med en spinningklass i helgen!

22 januari 2008

Medkänsla på hög nivå...

...har ätit bruna bönor till lunch, bara för att sätta mig in i hur Mamma Jen känner sig med alla gaser (läs: för att hämnas å det grövsta)! ;)

En liten bild säger så mycket...


Får jag lov att presentera Klutt i egen hög (kort) person...

21 januari 2008

Vecka 8

Mamman: Det är bra att äta lite och ofta, magens matsmältning är långsammare än förut och ger ofta upphov till gaser (fråga pappajen om jag har mycket gaser, haha!) och att man känner sig uppsvälld eller obehagligt mätt. Håret kan kännas mer svårskött än vanligt. Vissa kvinnor upplever att de får tjockare och blankare hår under graviditeten. Dina kläder kan kännas trånga. Livmodern har vuxit från storleken på ett päron till en grapefrukt ungefär. Den värker likt mensvärk då den växer och tar plats.

Embryot: Embryot är ungefär lika stort som ett krusbär. Nu ser man tår och fingrar tydligare. Hjärtkonstruktionen är utvecklad. I ansiktet kan man se överläppen, nästippen och ögonlocken. Bröstkorgen växer och sträcker ut embryot. Man kan redan nu mäta viss aktivitet i hjärnan. Armbågarna och knälederna utvecklas och armarna blir längre. Längd huvud till stjärt 19 mm.

Jaha...

Efter diverse struligheter i helgen har vi precis kommit tillbaka från the very first ultraljud! Sjukt häftigt, både pappajen och jag gick därifrån med ett varsitt fånigt smajl på läpparna. Så nu har vi vår första bild på vårt mirakel. Hjärtat bultade som bara den och den är 13 mm lång från huvud till rompa. Coolt va?!?

17 januari 2008

Beach 2008 (eller aaah 2009)

Glöm GI-metoden, nu gäller Småbarnsdieten:

Dag 1 Frukost: Ett kokt ägg, en skiva rostbröd med aprikosmarmelad. Ät två små bitar av ägget och bred ut resten på golvet. Ta en bit av rostbrödet och smörj sedan in ansiktet och kläderna med marmeladen. Lunch: Fyra färgkritor (valfri färg), en näve krossade potatischips och ett glas mjölk (tre klunkar, häll resten på golvet). Middag: Ett kex, två mynt. Skräp från under soffan. Kvällsmål: Rosta en skiva rostbröd och kasta den på köksgolvet. Till det fyra klunkar av kvällsbadvattnet.

Dag 2: Frukost: Ta upp rostbrödet från igår från köksgolvet och ät det. Ät en sked vaniljsocker. Lunch: Ett halvt rosa läppstift. En bit av en från lekparken medtagen cigarrettfimp (som de övriga familjemedlemmarna tvingar dig att spotta ut) med en isbit. Mellanmål: Slicka på en klubba så att den bli klibbig, släpp ner den i sand. Slicka igen tills den är ren. Tappa den på mattan. Middag: En sten eller en torkad ärta, tryck först upp den i vänstra näsborren. Blanda ner läsk i potatismos. Ät med sked.

Dag 3: Frukost: Två plättar och mycket sylt, som du gnider in i ditt hår. Ett glas mjölk. Drick hälften varefter du klämmer ner plättar i glaset. Plocka upp klubban från igår från mattan, slicka bort luddet och göm den mellan soffdynorna. Lunch: Tre tändstickor, chokladdryckspulver och en smörgås med sylt. Stoppa munnen full med bröd och spy till slut upp det på golvet. Häll ett glas mjölk på bordet och slicka upp det. Middag: Glass, en näve chips, kaffe (om de andra inte märker det).

Dag 4 Frukost: En kvarts tub tandkräm, en bit tvål och en oliv. Häll ett glas mjölk i en skål med cornflakes. Häll på en halv kopp socker. När cornflakesen blivit mjuka dricker du upp mjölken och matar hunden med flingorna. Lunch: Ät smulor från köksgolvet och vardagsrumsmattan. Sök fram klubban från soffan och ät upp resten av den. Middag: Spaghetti nedrörd i ett glas chokladdryck. Lämna köttbullarna på tallriken. Som dessert andra halvan av det rosa läppstiftet.

Det är bra att göra dieten effektivare med lämplig motion. Här är några exempel: * Vrid och slingra dig på golvet i en stormarknad, stärk samtidigt dina stämband genom att vråla högt. Gör kraftigt motstånd när mannen från Securitas släpar ut dig ur butiken. * Spring överallt, hoppa emellanåt. Ramla regelbundet, att kravla sig upp stärker musklerna på ett mångsidigt sätt. Kom ihåg stämbanden: skrik medan du springer. * Be om en sparringpartner vid påklädning. Gör med alla krafter motstånd mot att bli påklädd. Nöj dig inte med de första kläderna, kräv att få byta dem åtminstone tre gånger.

Men ja, jag ska

Städa toaletten och kylskåpet. Okej?

Brorsan

I tisdags var brorsan med tjej hemma hos oss på middag. Det var trevligt. Vi spelade Rayman Raging Rabbits på Wii och åt fruktsallad till efterrätt. Det bestämdes att jag skulle följa med brorsan och hämta en soffa på onsdagen.

Så kl. 10.30 igår hämtar brorsan upp mig (jag är ju "inbetween jobs") och vi hämtar kärra, hämtar soffa, äter på donken, lämnar soffa, lämnar släp, åker till ikea, tillbaka till brorsan för försök till hopmontering av soffa. Eftersom min älskling monterat ihop en exakt kopia av denna soffa helt själv förra året så trodde brorsan i sin enfald att han skulle lyckas med samma bedrift. Icke. Med muta i form av blodpudding och Häagen Dazs hämtades älsklingen upp från jobbet och soffan blev monterad.

Det slutade med att jag fick 12 underbart roliga timmar med brorsan igår. Jag fick mig många skratt, men backa med släp det kan han lillkillen. Nåväl, det verkar i alla fall inte som att han fått nog av mig för ikväll ska vi dit på middag igen!

16 januari 2008

Någon?

Någon som vill köpa ett datavaruhus med tillhörande rapportdel och portal billigt? Kanske rent av gratis till en början...?

15 januari 2008

Aha!


Om jag äter ett sånt här var femte/tionde minut så mår jag inte illa!


Hmmmmm

Kanske detta är något som drabbat Pappajen...?

14 januari 2008

Nostalgitripp


När jag var barn fick mamma sila apelsinjuice åt mig för jag klarade bara inte av saker med bitar i. Tycker fortfarande att det är svårt med fruktkött i juice och bitar i yoghurt. Den enda yoghurt jag kunde äta var delikatessyoghurt med vaniljsmak, och jag kan meddela att det fortfarande funkar. Mmmm och så är det ju bara 7% fett. Jippi.

Asså fattar ni???

Jag lyckades infoga ett you tube-klipp i bloggen. Jag, moi, me, yo!!!

I love katastroffilmer!

Om klutts pappa vill ta med mig på bio nån gång så röstar jag på denna film:



(filmen heter Cloverfield, insåg att det inte var uppenbart)

Gammal möglig trasa

Så kände jag mig igår. Varken mer eller mindre. Tacka vet jag att ha en egen betjänt ;-)

Vecka 7

Bebis – Nu går det undan. I den här veckan växer din bebis ungefär en millimeter om dagen från att vara 4-5 millimeter lång. Armarna sticker redan fram, hjärtat slår, hjärnan börjar dela sig i två hjärnhalvor och ögon och näsa håller på att bildas nu. Din bebis kan nu börja utföra flera reflex rörelser såsom att vrida sig och höja samt sänka armen.

Du – Det syns inte, men många gravida kvinnot känner det redan tydligt. Vikten kan ha gått upp eller ner, men det är inget att oroa sig för. Din matsmälltning fungerar lånsammare nu, ät ofta och tänk på vad du äter. Det är väldigt vanligt att man mår illa på morgonen nu, ha en skorpa eller frukt bredvid sängen när du vaknar.

12 januari 2008

mmmmm...


Nämen gomorron!

Förutom en vaken halvtimme kring femsnåret imorse (skjuts av två lyxbullar på väg till Miami) så har vi sovit oavbrutet från midnatt till elva. Nu ska vi slänga skräp.

Igår fick jag tillbringa nästan hela dagen med min favoritunge. Herregud så underbart söt han är lilla Arvid. Han är väldigt förtjust i mig enligt hans mamma. Nu hoppas vi att vi får ett lika lättsamt barn själva. Fast bättre.

10 januari 2008

Bara eeen till youtube-bebis...

Lovar, det blir den sista på ett tag. Den här passade så bra bara...

Internet = djungeltrumma

Efter att mamma igår på släktmiddagen basunerat ut till Linda att "läser du inte klutten???, Jenny och Jens klutt???" plus att luggen (som jag antar läses av vissa delar av släkten) basunerat ut mosterförhållandet börjar jag tvivla på att vi kan hålla detta hemligt mycket länge till. Fan. Och jag som oroar ihjäl mig för att det ska hända något, det är fortfarande väääldigt tidigt. Inte förrän om en och en halv månad är vi klara med den mest kritiska fasen.

Nä, nu belägger jag er med munkavle. Tysta för fan!

Roliga bebisar

Hoppas klutt är lika lättroad som denna!

08 januari 2008

Because first impressions last

Jag var med min kära bror på NK idag (jag är ju arbetslös for gods sake) och när jag stod och skulle betala en grej inträffade följande:

Tre Fjällräven-tjejer står vid disken och väntar. NK-tjej ~30 kommer mot dem:
- Är det ni som söker praktikplats?
- (ohörbart mumlande) mmm
- Vilken vecka gäller det?
- (ohörbart mumlande)
- Vad sa du?
- Vecka 6-7
- Vecka 6-7 i år? Då måste jag meddela att det redan är fullt de veckorna.
- (ohörbart mumlande)
- Okej, ni hade ringt hit och pratat med XX? (tar fram ett block och tittar). Vad heter du?
- Anna (ohörbart mumlande)
- Vad sa du att ditt efternamn var? (hon fick sedan fråga om efternamn två gånger till p.g.a. ohörbart mumlande). Okej, då ringer jag dig imorgon.
Fjällräven-tjejerna vänder på klacken och går därifrån. NK-tjej står kvar och gapar.
- Härligt att man vill göra ett så gott intryck när man söker praktikplats.

Jag kanske ska söka praktikplats på NK? Jag kan iallafall artikulera och tala tydligt. Herregud.

Då börjar allvaret på jobbet...

...eller nej, inte nu utan snart. Säljstrategin a la moi skall presenteras för berörda partner. Så håll gärna tummarna mellan kl 17-20.

-"Baby needs new shoes" har fått en helt ny innebörd...


Ps.

Som tur är har vi iaf uppmuntande citat på vårt interna nät:

"To err is human, but to really f**k things up requires a computer"

07 januari 2008

Yes, yes, fuck you too!

Nu ska jag göra mig iordning, krypa ner i sängen och titta på (läs: somna till) En Prins i New York som börjar på 4:an 22.35.

Lena, förlåt att jag inte frågade hur det gick på tentan idag, skyller på chock. Du är så duktig så jag tror nog det gick bra!

Puss och kram och godnatt till er alla! Vi kan skatta oss lyckliga som har en sån underbar familj runt oss som alltid ställer upp.

Vecka 6



Du kan vara illamående på morgonen, vid matlagning eller vid andra syn eller luktintryck. Livmodern är nu stor som en clementin. Brösten förändras, vilket beror på att de körtlar som ska producera mjölk stimuleras av hormoner.

Barnet du bär på är nu fyra veckor gammalt och har huvud och bål. Från huvud till stjärt mäter det ca 4-7mm långt och växer häpnadsväckande fort. Ett anlag till hjärnan börjar växa fram. Hjärtat är inte större än ett vallmofrö, men slår starkt av egen kraft. Andra organ som lever och njurar fortsätter att utvecklas.
Nervröret som förbinder ryggmärgen och hjärnan sluter sig. Bukhåla, brösthåla, ryggrad och matsmältningssystem börjar bildas. Det som så småningom ska bli äggstockar eller testiklar ses bara som ett cellknippe. Små arm och benanlag börjar växa fram. I slutet av den sjätte veckan börjar blodomloppet att fungera. Käken och munnen utvecklas och det finns 10 tandanlag i båda käkarna.

Working 9 to 5

Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta när min chef berättade att de inte ska jobba med projektledning mer och att min tjänst därmed försvann. Så jag började med att gråta. Lite. Men nu skrattar jag bara. För jag trivdes ju inte. Efter konsultation med två mammor och en pappa ser situationen lite ljusare ut, det verkar som att Kungsängen får se min växande mage. Vi har även fått vår första lektion i hur Försäkringskassan fungerar tack vare en mycket klarspråkig Lena (tack!).

Vi har bestämt att vi ska göra det bästa av det här och bara se det positiva. Jag slipper vantrivas en hel vår, bara en sån sak! Och jag har betald ledighet fram till den 7 februari.

Inget ältande om detta tack, jag orkar inte analysera situationen. Nu vet ni, nu går vi vidare!

Harkel Harkel

Jag kan på inget sätt påminna mig om att jag någonsin har snarkat eller på något sätt yttrat mig verbalt under den tid som jag legat i dvala.

Blogningspremiären är över och jag känner ett lugn och frånvaro av tillfredställelse när jag nu klickar på "publicera inlägg"

Var det inte mer än så här...?

*klick*

Snark

Tillbaka till det vanliga då... Vaknade 05.53 i morse och efter det kunde jag inte sova en sekund till, vände och vred mig i sängen. Jag hatar att inte kunna sova när man vill. Särskilt när man har ett sågverk bredvid sig. Satan vad det ekar i vårt sovrum ibland.

Som ni kanske ser har sågverket själv hackat sig in på bloggen, så snart kanske det dyker upp inlägg skrivna även av honom.

Nu ska jag fortsätta min ångest här på kontoret. Undrar hur det ska gå i vår, det är trist att vantrivas såhär mycket. Tänk positivt, pleeeeaaaaseee!!!

06 januari 2008

Dreams can come true

Inatt hade jag en av mina sen tidigare välkända drömmar...

Det började med att vi skulle gifta oss. Vi hade inte planerat någonting, vad vi skulle äta och dricka var obestämt. På inbjudningarna hade vi skrivit att man skulle vara där kl 16, kl 21.30 hade fyra personer kommit. Vigseln avverkades i en sunkig liten kyrka med en präst som var misstänkt lik Eddie Izzard, utanför kyrkan spelades Depeche Mode på hög volym och allt var kaos. Jag sprang omkring med min klänning och vimsade, men var egentligen inte särskilt stressad. När vigseln var klar hade prästen fortfarande inte vigt oss, så vi fick gå in senare och göra klart allt när alla gästerna gått ut. Häpp, så var middagen klar och ingen fest blev det. Kul.

I nästa scen var jag på väg till BB för jag skulle föda barn trodde jag. Men min mage var jätteliten och helt plötsligt kom jag på att jag bara var i vecka 10. Sjukt!

Drömtydare någon? Eller nej förresten, då blir jag väl inspärrad...

Brunch och mördarspel

Har precis kommit hem från brunch med en av Jens kusiner med flickvän som fick samma nyhet som oss nästan samtidigt. Detta är hemligt för resten av världen men ni får veta i förtid ändå eftersom ni är VIP! Jag och flickvännen avverkade senare lite bebissnack hemma hos dem medans våra underbara karlar spelade lönnmördare på xbox. En bra söndag för alla!

05 januari 2008

Evil Eyes

Kolla in detta klipp från Youtube!

04 januari 2008

Note to self

Gå inte samma föräldrautbildning som Britney Spears...

Ute ur garderoben!

Följande personer har nya roller att infinna sig i sen igår kväll:

Lisbet - mormor
Peter - morfar
Lena - moster *cool auntie*
Georg - morbror
Linda - moster *ingift*
Lena - farmor
Ola - farfar

Hoppas ni inte är för chockade och att ni kunnat sova gott inatt!

03 januari 2008

BM

Än så länge bör det inte vara någon som läser den här lilla bloggen men jag uppdaterar för framtida läsare, vi vill att långväga familj och vänner ska kunna följa vår resa här.

Idag har vi fått tid för inskrivning hos en urtrevlig barnmorska (som hela tiden envisades med att benämna cellklumpen "din bebis", vadå ska jag få en bebis???). Den 7 februari ska vi dit för den rutinmässiga första kontrollen. Längtar!

02 januari 2008

Välkommen!

Den 27 december fick vi reda på att vi ska bli föräldrar i september, vårt första barn! Allt är nytt, omvälvande och superspännande. Jag har t.ex. precis spenderat min första nyårsafton i nyktert tillstånd. Tack vare alkoholfritt vin och coctails innehållandes uteslutande läsk kunde vi behålla vår nyhet för oss själva. Och så kommer vi vilja ha det ett tag till, därför kommer vi att vara lite anonyma såhär i början.