14 januari 2008

Vecka 7

Bebis – Nu går det undan. I den här veckan växer din bebis ungefär en millimeter om dagen från att vara 4-5 millimeter lång. Armarna sticker redan fram, hjärtat slår, hjärnan börjar dela sig i två hjärnhalvor och ögon och näsa håller på att bildas nu. Din bebis kan nu börja utföra flera reflex rörelser såsom att vrida sig och höja samt sänka armen.

Du – Det syns inte, men många gravida kvinnot känner det redan tydligt. Vikten kan ha gått upp eller ner, men det är inget att oroa sig för. Din matsmälltning fungerar lånsammare nu, ät ofta och tänk på vad du äter. Det är väldigt vanligt att man mår illa på morgonen nu, ha en skorpa eller frukt bredvid sängen när du vaknar.

3 kommentarer:

Unknown sa...

de här inläggen tycker jag om, det är jättekul att läsa hur mycket den växer och vad som utvecklas - fortsätt! har du börjat må illa på morgonen eller märker du liksom att det är nåt som växer inne i dig?

JenJen sa...

ja, jag tänkte lägga upp för varje ny vecka. kul att det uppskattas. jag mår lite illa, det är ett äckligt illamående som gör att man inte kräks, inte är sugen på mat, men ändå hungrig. känner för övrigt ingenting. eller jo, tuttarna håller på att trilla av...

Unknown sa...

hehehe men det har de väl jämt gjort :p