30 april 2011

Nä vafan...

Inte så kul just nu men livet pågår i hundranitti och jag har fullt upp att hålla i mig för glatta livet. Den här veckan har Molly varit hemma (hosta och feber i början av veckan) och vi har varit ute mest hela tiden. Igår en underbar dag på 4H-gård och sen röj i vasaparken. Otto är på väg att lära sig krypa och han pendlar mellan frustrerad ilska och upplyftande glädje. Ikväll drar vi ut till hoodsen och firar lite Valborg med fina kompisar.


So long!

• iPhonebloggat •

28 april 2011

Tack mama

Nu vet jag vilka galgar jag ska bunkra upp med.



• iPhonebloggat •

27 april 2011

Hostbarnet

Äh. Skrev ett långt och pisstrist inlägg om pisshostan från helvetet. Tar min hostunge och går och lägger mig nu, inatt är hon preppad med Alvedon. Så kanske vi får sova.

Febern är i alla fall borta nu.





Fyra små vårskor i vagnen idag.

• iPhonebloggat •

26 april 2011

En helt vanlig tisdag

Molly håller temperaturen uppe runt 39 så vi softar. I morse tog vi en promenad runt halva holmen, båda barnen vakna hysandes agg mot att få solen i ögonen. Mamman njöt. Väl hemma åt vi lunch och när båda kidsen sov passade jag på att tvätta ett gäng fönster. Bara sådär.


Otto hade på sig en amerikansk jumpsuit. Hur söt?


Kan ni gissa vad det blev till middag? Pasta puttanesca. Vi kör numera Jennys matkasse, med egengändig veckomeny och inhandling. Värt varenda krona.

• iPhonebloggat •

25 april 2011

Rosado

Den här flaskan white zinfandel är går inte att finna i detta land men är så god att den är värd en tur runt halva jorden. Eller i mitt fall, en vända till Fridhemsplan. Hepp.


• iPhonebloggat •

Borta bra men hemma är svårslaget!

Hemma igen efter vår Gävle-Vemdalen-Gävle-påskhelg. Molly har haft skidpremiär. Otto har rekordsovit i vagn. Det har varit varmt som varmaste sommardagen. En riktigt härlig påsk med familjen i fokus. Underbart!

Med oss hem fick vi host-och-feber-bacillen. Eller ja, bara två-komma-fem-åringen men ändå. Bara att ställa in mysig fika imorgon och förbereda oss på ett par dagar på hemmaplan. Otto vinkar och klappar händerna för fullt. Älskar den här bebisperioden, glada ungar som klappar händerna och visar små bissingar i sitt stora leende ansikte är nog bland det gulligaste jag vet.

Även barnen tyckte det var skönt att komma hem idag. Hem. Ett underbart ord och ställe.

22 april 2011

Sådärja!

Nu är det påsk i fjällen. Backen är slush och solen skiner.


Igår var det premiär för Molly på skidor. Liften var roligast.


Otto softar mest. Åker lite vagn, äter och klappar händerna för fullt.


Glad påsk från di svenska fjälla!

• iPhonebloggat •

19 april 2011

På väg mot påsk

Idag tar vi oss 17 mil norrut till farmor, farfar och katten lakrits. Imorgon fortsätter vi de sista 30 milen.


• iPhonebloggat •

Tomater!!!

I de små byttorna där jag och Molly sådde tomatfrön kommer det upp en massa små gröna skott nu. Jag blir nästan lite fnittrig.


Mitt liv är inte mer spännande än så här tydligen.

• iPhonebloggat •

18 april 2011

Vad man med en liten måndag kan göra

Lämnade glad dotter på dagis. Promenerade genom solig morgonstad till andra sidan och promenerade vidare i solig och numera kunglig park. Fikade (really?) och tog mig sen till NK för inköp av ståbräda som Molly tjatat efter. Fick hjälp med montage och Otto charmade alla tjejer som jobbade där. Hämtade Molly med ståbräda. Succé! Lämnade påskpresent till alla dagisfröknar. Succé igen!



Otto vårt lilla charmtroll har lärt sig klappa händerna i helgen! Så himla sött, han älskar det. Sen två veckor tillbaka (eller nåt) har han slagit ihop leksaker med varandra så det var lite väntat.



Kan man säga att våren är här nu? Lyckan i att slippa vinterkläder är total i detta hem.

• iPhonebloggat •

Helvetestimmen

Klockan 21 på måndagar går det inte mindre än fyra program på TV som jag vill titta på. FYRA! Okej nu ska jag lista dem och sen kommer ni förstå hur schizad jag är.

En unge i minuten
Bachelorette Sverige
Trinny och Susannah stylar om Sverige
CSI

Jahopp.

17 april 2011

Springa, klippa, åka

Jag sprang och blev sen riktigt urbota förbannad när min nya jogg-app inte reggat min runda. Skorna däremot gjorde mig glad.

Klippte av sju centimeter hår och skämdes för illa utförd hemmablekning. Varför gör man så? Jag hade ju lovat att aldrig mer...

Nyklippt. Lite stressad bild i parken.

Lämnade två äkta guldklimpar i händerna på bror med flickvän och åkte till Gävle. Åt urgod middag på fin restaurang för att fira 60-åring och fick vakna i egen takt på söndagens morgon förmiddag.


Lakritsdessert. Såsjuuuuktgod!

15 april 2011

Fina fredag och fin avkomma

I förmiddags tog vi vårt pick och pack (inklusive vår del av en knytis-picknick) till tuben, åkte till St Eriksplan, tog pendeln till Ulriksdal och promenerade till Mulle Meck-parken där vi hade playdate med tre andra mammor, tre andra två komma fem-åringar och två andra småbrorsor. Så kul att man äntligen kan komma ut och faktiskt njuta av att vara i en park. När kiden lekt färdigt grillade vi spett med korv och köttbullar, drack saft och sparkade boll i solen. Jag tankade mig full med vårenergi innan Molly blev trött och jag knuffade den fulla dubbelvagnen 8,75 kilometer ända hem till Kungsholmen. Varmt och soligt och ännu mera terapi för själen!

På eftermiddagen planterade jag och Molly äntligen lite frön till vårt drivhus. Kanariska tomater, sockerärtor och smultron står nu under tak och jäser hoppas jag. Gurkfrön har jag också men de skulle svälla i vatten i åtta timmar först. Ska bli jättekul att se om det blir nåt, det är första gången jag försökt mig på nåt liknande.

Nähä. Imorgon bitti ska jag ut och premiärkuta med nya skor. Sen frissan. Och sen mina vänner.

24 timmar utan barnen. Första gången över natten utan Otto. Min fina fis. Hur ska det gå för mig?

Att köpa villa är lite för dyrt för oss




SvD i morse. Priserna har visserligen gått ner men med dessa kvm-priser blir vi nog kvar i vår innerstadslägenhet.

• iPhonebloggat •

14 april 2011

En sån där bra dag igen

På väg till dagis i morse plockade Molly tre snödroppar som hon skulle ge till sin fröken Åsa. "Åh, snödroppar!" sa Åsa, "nej, blommor" svarade Molly. Inte så lätt.

Otto sov gott i vagnen så jag passade på att ta en runda på Maxi. Vad annars. På väg ut träffade jag min gamla vän Maria som gifter sig på lördag! Bara familjen som ska närvara men åh så roligt för dem. Vi tog en kaffe utomhus och uppdaterade oss, det var länge sen vi sågs. Så som det är när man har barn på dagis (eller snarare sjuka barn som är hemma från dagis).



Nappen är spottad. Då VET man att han är lååångt borta

Gick hem. Dammsög och tvättade alla golv. Plockade och städade och hade lite Otto-mys. Efter ett par timmar inne fick Otto sova i vagnen igen och jag fick ett ryck och provade vårjackor på HM. Köpte inget. Bara det är värt en stående ovation.


Jag förstår att det verkar som att jag fotade för bloggen
men jag skulle faktiskt bara fråga min man om smakråd...


Hämtade Molly på dagis och så hoppade vi på en buss mot Vasastan där vi mötte upp två av mina gamla mammagruppskompisar och deras två komma fem-åringar och lekte i vår gamla stammispark. Saknar den så sjukt mycket. På bussen satt Molly bredvid en söt tant och öppnade upp för konversation. "Ska till parken och leka med Rasmus" sa hon. "Jaha, åker du den här bussen varje dag?" frågade tanten. "Ja-a" ljög Molly. Så söt.


"INTE titta mamma" när jag försökte fota. Nänä.

Kom hem, lagade fläskpannkaka. Molly åt lingon och bacon. Jag åt massor. Otto lekte på golvet (han vill klättra nu. På mig). Molly satte sig i soffan och åt två skorpor (bra drag) och jag badade Otto som sen fick gröt och däckade. Vid halv nio sa Molly att hon var trött så det var bara att packa ihop för resan till la-la-land. Klockan halv tio satte jag på TV:n för första gången idag.

Jens? Han lagar mat med två kockar från kocklandslaget.

Jag? Går och däckar nu om det är ok?

Först en öl i torra strupen

Om man pluggat på universitet/högskola och varit det minsta lilla föreningsaktiv så är Bamsesången för evigt förstörd.

12 april 2011

Och vissa dagar flyter allt

Började dagen med drygt fem kilometer löpning och när jag kom hem hade det ilskna biet Molly precis vaknat. På fel sida. Då ställer man in sig efter det och så ser man framför sig hur morgonen kommer fortlöpa. Men vi lät henne sitta och sura över smörgåsen hon inte ville ha och juicen hon inte ville ha och helt plötsligt åt hon. Och humöret vände. Visst, vi kom lite sent till dagis men lyckades möta upp kompisarna som satt och vek pappersflygplan på ängen nedanför och jag lämnade en glad tjej.

Hängde sen med finaste S i ena änden av Sollentuna och bara hade det mysigt, promenerade och åt supergod sallad. Väl i stan igen hämtade jag upp en glad liten tjej och så åkte vi till Maxi för att snabbhandla. Mitt stora orosmoment var att jag inte hade dubbelvagnen med mig men det löste jag lite smått kreativt genom att placera Mollsan i en rullkorg med en liten ask russin. Otto åkte Bugga.

Väl hemma lyckades jag laga och servera mat till två barn utan skrik och panik. Lite Svampbob Fyrkant fick det bli men det kan jag acceptera. Nu har jag ett litet glas rödvin bredvid mig och känner mig helt däckad...

11 april 2011

Ett litet utdrag ur livet

Jag hämtar fina stora lilla Molly på dagis mellan 15 och 15.30 och då går vi nästan alltid till parken. Otto sover kanske i vagnen, annars får han hänga med och kanske gunga lite eller bara sitta på armen. Vagnen är ingen plats för vaken son, då blir det avgrundsvrål. I alla fall så hänger vi i parken ett tag. När klockan börjar närma sig 16.30 börjar jag förvarna Mollsy-trolls att det snart är dags att gå hem. Åka tre gånger till, säger hon kanske då och så räknar vi tills hon åkt tre gånger till i rutschkanan. Sen ska man ta sig genom heeela parken med alla distraktioner. En liten avstickare till nåt kul här och nåt spännande där. Jag är glad om vi är hemma till 17. Det är nu LIVET börjar. Även kallat helvetet. Av med Mollys kläder. Otto börjar skrika och leka banan i vagnen. Upp med Otto och av med hans kläder. Molly vill titta på Bolibompa/Svampbob Fyrkant/Laban/whatever på datorn. Jag är bekväm mamma så då fixar jag det (tänker: chans till matlagning). Hmmm. Otto är inte nöjd på mage. Inte nöjd på rumpan. Inte nöjd i gåstolen. Inte nöjd i matstolen. Svettas lite och värmer middag till honom (tänker: Molly dör inte av att få mat tre minuter senare). Otto äter. Molly vill också ha fruktpure. Får fixa. Lite nöjdare barn. Men njaeeeee. Ändå inte. Nåja, gåstolen får duga. Börjar hacka lök. Nonot mamma! Fixar morot till Molly. Hackar lök. Sätter på pastavatten. Klockan är 17.30. Minst. Otto skriker och kör på mina fötter fur tusende gången med gåstolen och det gör förbannat ont. Ner med viltskav i stekpannan. Ottos missnöjda tutande övergår till vråååål. Molly gnäller som att ingen morgondag finns. Varför vet jag ännu inte. Eller jo. Trött. Såklart. Vrål och gnäll. Vrål och gnäll.

Meddelande till man: är du på väg hem snart?
Och så kan de vara så söta

Meh. Jag glömde berätta helgens viktigaste ju.

Jag har slutat amma. Efter en massa turer med magsjukor (när Otto var sju månader gammal helammade jag) och stök med matning så kändes det helt rätt att sluta med den där lilla 03.30-snuttningen. För någon mat var det inte tal om, bara snutt. Det gick kanonbra, lite ledsen men lugnade sig rekordsnabbt när han fick komma och sova en stund bredvid mig.

Så var det med det alltså. Så nu vinkar vi ännu mer hej då till bebistiden. Idag hämtades vår babysitter och en BabyBjörn som jag köpte begagnad när Molly var nyfödd. Vi gick knappt back på dessa ting. Igår sålde vi babyskyddet med bas och adaptrar till Bugaboo. Blocket alltså. Hur bra?!

10 april 2011

Vårhelg

Öppnade helgen med en halvlång löprunda i Hagaparken
Öppet hus på Bromma Flygplats med Molly och hennes mojmojmojfa





Hemlagad fiskgratäng till middag
En latte, solglasögon och häng i parken söndag förmiddag


Tvätta-bilen-i-automat-premiär för Molly som tyckte att det var läbbigt
Häng i solen i Annedal och utfodring av två ankor
Hamburgare i Blocks
Försäljning av dagens spontant utlagda Blocket-grejer. Hej då bebistiden!
Balkongfix med Påskliljor och Rhododendron
Besked om att barnens nya syssling kommit till världen :)
Avslutade med att putsa Ottos hår fjun som hängde lite över öronen. Sötnosen.


Nu soffläge. Snart sängläge. Imorgon dagisläge.

08 april 2011

Saccodäck

Däckad i saccosäcken hos sysslingarna.


• iPhonebloggat •

07 april 2011

Geometrisk lunch

En kulinarisk anrättning som tillsammans med farmors rårörda cirkulära lingon blir en geometrisk upplevelse.


• iPhonebloggat •

06 april 2011

Okej...

Efter tre samtal till sjukvårdsrådgivningen igår så var vi på väg in till akuten med Molly. De som vi pratade med tyckte inte att vi skulle avgöra vad som var bäst för henne just då med de förutsättningarna. Men så ville hon ha glass helt plötsligt och sen nonot. Ja, morot alltså. Lite saft på det och vår Molly var helt plötsligt uppe och gick, hon som velat bli buren överallt hela dagen igår. Så vi avstyrde besöket på akuten i sista stund.

Idag har hon varit väldigt lik sig själv, om än en blekare, tröttare och smalare kopia. Hon äter små portioner av det hon vill och får behålla allt. Nu hoppas vi att det inte kommer fler bakslag bara.

05 april 2011

Knäckt

Och när man tror att det blivit bättre och man äntligen börjar ge små doser med vätskeersättning så kommer den lilla lilla lunchen med all vätska upp över hela köksbordet.

Jag orkar inte mer nu. Jag gör inte det. Allt luktar spya här hemma. Jag dammsuger, torkar och vädrar som en galning. Ändå. Spya.

• iPhonebloggat •

Gran Canaria

I transferbussen på väg mot hotellet i Meloneras. Efter en stressig morgon där Molly kräkte ner bilen på väg till Arlanda och en lång dag på flyget var det jätteskönt att nästan vara framme. Vi var trötta och hungriga.

Ett fantastiskt hotell i Afrikansk miljö. Flamingosarna lyste på kvällen.
Stämningsfulla miljöer.

Giraffer.

Ser ni krokodilen?

Vissa pooler hade strand.

Det dröjde inte länge innan Molly dök ner i den kalla poolen. Mamma badkruka fotar hellre än badar.

Man ser hur mycket hon fryser, ändå vägrade hon sluta bada...

Redan första kvällen träffade vi Panchi som var maskoten till barnklubben. "Ajchi-tåget" kallade Molly det. Svårt att säga Panchi tydligen.

Dags att bada igen.

Otto och mamma hängde i skuggan. Det var lite kyligt, fleecefiltarna som användes som foder till matburkarna i resväskorna var nog det bästa vi packade ner.

På väg till middagen, Otto hade redan fått gröt på hotellrummet och fick somna i vagnen varje kväll.

Äntligen nya skor till Molly. Som vi letade. Min tanke var att hitta lite fina vår- och sommarskor till henne där nere men det fanns nästan ingenting. Dessa användes i badet och på dagarna. Vad vi däremot hittade hur enkelt som helst var en vattenkokare i reseformat så vi kunde göra Ottos gröt.

Vi tog en promenad mot sanddynorna vid Maspalomas men kom inte hela vägen med vagnen. Det blåste och var iskallt, den morgonen skrev jag "fryser ihjäl på Kanarieöarna" på Facebook och menade det.

Vattenruschbanan. Say no more.

Otto fick också bada lite. Med badtröja storlek 86/92 (!) från Polarn och solhatt som satt kvar ungefär tre sekunder.

Barnområdet. The place to be.

Vi målade med vattenfärger när poolen blev för kall.

Söt liten kille softar i loungefåtölj.

Tjejerna!

Molly ville absolut ha ansiktsmålning och satt väldigt koncentrerad och sammanbiten under tiden. Jag försökte få tjejen att måla en krokodil eller fisk eller lejon men hon (som målade) skulle ABSOLUT göra en princessa. Jaja.

Promenad utanför hotellområdet.

Panchi. Varje kväll klockan 19.30 var det minidisco som avslutades med Panchi-tåget.

Molly var där.