31 augusti 2011

Mycket

Det är mycket nu. Jag söker jobb ända in i kaklet och funderar på hur det ska gå att balansera två barn och förskoletider och två heltidsjobb och ändå bevara sans och lite lugn. Jag längtar efter att få börja jobba, det riktigt suger i mig av tanken att få klä på mig lite fina kläder, smita iväg till tunnelbanan, möta trevliga kollegor, ha inspirerande och utmanande arbetsuppgifter, kanske fika & luncha & gå på toa i fred. Halleluja.

Otto är och har alltid varit ett väldigt krävande barn. Han vill ha MIG, han vill ha mig nära och han vill ha mig alltid. Det är jättejobbigt och emellanåt har jag velat ge upp och ärligt talat tänkt en massa fula ord och tråkiga tankar. Han är dessutom väldigt känslig så man får vara lite varlig med honom.

Dessutom tänker jag på det här med bloggen. Molly är så stor nu att jag inte känner mig helt bekväm med att lägga ut hennes liv såhär längre. Jag tycker att hennes toavanor är lika ointressanta som mina att skriva om, hur hon har det på förskolan och vad hon säger är liksom HON. Inte min blogg. Jag vet inte riktigt, detta har vuxit fram den sista tiden. Och då halkar ju lilla Otto med. Han som bara är ett år och i en helt fantastisk utvecklingsfas. Jag skulle kunna skriva löpmeter om alla fantastiska framsteg våra fantastiska och kompetenta barn gör dagligen men det bekommer mig liksom inte.

Jag har läst en del Jesper Juul och intresserar mig mycket för hur man ska bemöta sina barn för att de ska bli trygga, kompetenta och få god självkänsla. Det finns så mycket att göra som inte handlar om att barnen ska vara duktiga, söta eller tuffa. Så mycket djupare. Och till detta kan man ju lägga ett genusperspektiv som i sin allra extremaste form blir löjlig men man ska absolut inte förkasta det faktum att tjejer och killa behandlas olika.

Spretigt men en tömning av hjärnan såhär kvällen innan vi firar att vi varit föräldrar i 3 år.

Imorgon fyller vår stora lilla tjej 3 år.

Galet.

6 kommentarer:

Kikki sa...

GRATTIS på 3-årsdagen Molly! :)

Och stort LYCKA TILL till mamman i familjen med jobbsökandet!!
Jag ska också ge mig in i den djungeln när min ledighet är slut..

Jenny sa...

Grattis till er stora tjej! Mycket samma tankar som snurrar hos mig nu när vi ska fixa två heltider med två barn på fsk om två veckor. Jag känner mig peppad på att jobba men totalt opeppad på stressen kring det. Hoppas att det funkar att gå ned i tid om ett tag men det är ju tyvärr inte så poppis på de flesta ställen. Din beskeivning av Otto har stämt så bra in på mina båda hela tiden och drt är otroligt krävande, viktigt att man får andrum så man uppskattar hur fantastiska de är. Håller tummarna för att du får ett jobb snart! Kramar!

Kikki sa...

Det var mitt alt nr 2 då jag hört från många att det ska va bra. Men vad har Du nu då?
Tack, det hoppas jag med!

Isa sa...

Grattis Molly på din dag! Kramar från oss

Bettan sa...

Grattis till stora lilla tjejen, tänk vad fort det går.

Jag tycker att man ska dela med sig med måtta, man måste ju så klart både låta sig själv och barnen ha ett privat liv som inte är till för allmänheten att läsa.
Själv använder jag bloggen som en form av dagbok, för att kunna minnas vissa saker vi i vår familj gör, men där står så klart långt från allt. Visst går tankarna om vad gränsen går för hur länge man ska dela med sig till "alla" med åren kanske det litar åt en låst blogg, men det får tiden visa. Än är jag inte där i alla fall. Och jag hoppas att du kommer fortsätta skriva om dig själv i alla fall.

Hoppas du hittar något roligt jobb. När är tanken att du ska börja?

Ha det gott!

C sa...

Viktiga och bra tankar att bolla - jag tafsar också på dem. Du är klok som alltid. Stort grattis till din fina tjej. Hurra! Tänk så fort det gått!