26 februari 2010

En gåta som fått svar

Jag minns så väl en dag i höstas när jag varit nere på stan med Molly i vagnen och stod på bussen hem. Jag amnar bredvid en underbar liten dam som också hade en barnvagn med sig. Vi börjar prata och hon frågar var jag har köpt vår åkpåse då hon var på jakt efter något till sitt barnbarns-barn (berättar hon för mig). Tycker damen är så söt som tar hand om det här barnet och dessutom så generös som vill köpa så fina saker till henne. Damen berättar då att hon är långtidsbarnvakt åt den lilla flickan, föräldrarna (alltså damens barnbarn med man) är nere i Italien och jobbar hela hösten. Hon berättar också hur mycket föräldrarna saknar sin dotter (som är fem månader gammal!) och att de ofta ringer och pratar med varandra. Jag minns att jag tänkte att jag ALDRIG skulle lämna ett så litet barn hemma utan någon av föräldrarna så länge och att deras jobb måste var super-duper-livs-viktigt. Typ: världen går under om ni inte åker ifrån ert barn och jobbar i fyra månader! Jag har flera gånger tänkt på den lilla damen, det lilla barnet och föräldrarna med världens viktigaste jobb.

Idag insåg jag vilket viktigt jobb de skulle göra där nere i Italien. En dokusåpa. Nä men vad fint. Jag vet i alla fall två personer som inte kommer nomineras till "parents of the year" i min värld.

3 kommentarer:

Jenny sa...

Man gör ju sina val i livet. Vissa är bra, vissa är...fullständigt idiotiskt korkade. Varför skaffar man barn??

C sa...

Åh fy fan. Ja, som Jenny säger - alla gör sina val, men är det något val i livet som tror gör en bitter på sikt torde det vara ett sånt där. Huva. De får inte min nominering heller.

Lena sa...

Jaa! Men det regaerade jag också på när jag såg trailern! Jag läste faktiskt infot om den där castingen men när det stod att man skulle vara villig att lämna sina barn i typ tio veckor... No thank you.
Skulle förresten fråga om du är intresserad av en ljusrosa storasyster-tröja i strl 86/92? :)
Håller på och avvecklar lite här hemma och Molly är den enda tjejen som jag känner till som kanske har den strl och ska bli storasyster. :)