21 maj 2008

BM-besök #3

Sådär, då var det tredje besöket hos Barnmorskan avklarat! Det hade tydligen varit lite kaos på mottagningen igår så vår barnmorska hade varit tvungen att ta en föräldrautbildning, därför fick vi träffa en annan kvinna den här gången. Men hon var toppen också, så det var jättebra!

Det bästa med besöket igår var att vi fick reda på att vi fått plats på BB Stockholm! Känns jätteskönt, vi har hört så mycket bra om det stället.

Nu antecknar jag mest för min egen skull, men såhär såg värdena ut igår:
Blodtryck: 120/75 (bra!)
Blodvärde: 137 (bra!)
Blodsocker: 3,5 (lite lågt, men jag hade bara ätit ett äpple sedan lunch och klockan var över 18)
Hjärtslag: 154
SF*: 24 (helt normalt)
Vikt: 67 kilo (+9)

* Såhär står det på Vårdguiden angående SF-måttet: Barnmorskan mäter din livmoder vid varje MVC-besök från cirka graviditetsvecka 25. Barnmorskan mäter med ett måttband från blygdbenet till livmoderns överkant på utsidan av din mage. Värdet ritar hon eller han sedan in i ett så kallat gravidogram i din journal. Det finns en ”normalkurva”, men man behöver inte följa den kurvan exakt. Kurvan ger en generell bild över hur fostret växer. Därmed får man en indikation om hur barnet mår. Tillfälliga avvikelser i kurvan är normalt. Det kan vara olika barnmorskor som mäter lite olika. När mätningen inte ser okej ut kan du få gå på en viktskattning med ultraljud. Då får man en bättre bild över hur barnet växer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vet du, har i Holland ar det kutym att foda, och lyssna pa det har:

1, inte bara hemma i sangen utan aven

2, sa ar smartlindring nagot som helst undviks eftersom en "naturlig fodsel" ar sa mycket battre for bade mor och barn.

Alltsa vad sager man? Calvinistiska grott-manniskor!