18 december 2011

Stockholms sämsta sushi

I vårt hus ligger en sushirestaurang. Det är kö på lunchen men dött på kvällen. Här kan man få en vanlig jäkla svensson-sushi. Stora klumpar med alldeles för sött ris och noll finesser i övrigt. Igår gick Jens ner för att hämta upp lite middag. Jag ville ha 11 bitar men inga rullar, Jens köpte en vanlig 11-bitars och så tänkte vi köpa typ 5 bitar lax-sashimi eftersom Molly tenderar att käka upp all vår lax. Följande problem uppstod:

1. Man kunde bara beställa 13 bitar sashimi. 130 spänn. Nej tack. Men däremot kunde man beställa en vanlig 7-bitars med bara lax för 70 spänn. Ja det var ju normalt.
2. 11 bitar utan rullar. Näääeee... Hur menar man då? Efter mycket om och men så fick vi beställa det.
3. Vi fick 18 bitar LAX-SUSHI
4. Lax är min minsta favorit på sushibordet

Livet är för kort för dålig sushi.

6 kommentarer:

Anna sa...

Snacka om kundovänligt! Vadå, man kan bara beställa så och så!?! Man brukar ju alltid kunna byta ut en eller ett par bitar mot något annat!

Jenny sa...

Anna - här finns utrymme för noll flexibilitet. Så trist bemötande...

Tove Kungsholmen sa...

Verkligen. Ta bilen/gå till Roppongi. Jag har i princip slutat äta standarsushi. Ikväll köpte jag sån till Lovisa och åt de två bitarna som blev över. Två sådana funkar men sen är det bra.

Då tror jag att jag vet vilket hus ni bor i. :)

Tove Kungsholmen sa...

Ja, vilken idiotrestaurang förresten. Hoppas ni gick ned och klagade.

Jenny sa...

När det gäller sushi måste man gå på säkra kort. Jag har en favvo vid jobbet som gör grym 10-bitars utan rullar. Roppongi är en favvo men Jens var sjukt bakis och jag lite sur (för att han var så bakis). Jag tror du gissar rätt Tove :) Hemligt va...

Tove Kungsholmen sa...

Jättehemligt! :) Sushi är bästa bakismaten tycker jag.