09 oktober 2011

El weekendo

Lördag. Sol och höstigt. Föräldrarna bestämmer sig för att åka långt ut i förorten och vädra citykidsen i skogen. I bilen på väg ut säger Molly: "när vi kommer hem från skogen vill jag sitta i soffan och titta på Toy Story 3". Jaha. Skogen var grymt. Vi såg en skalbagge som fick beundrare i ett par minuter. I övrigt fick vi vända vagnen när grusvägen övergått i grusstig som övergått i kullerstensstig som då övergick i kullerstens-/rot-/nedfallnaträd-stig. Medhavda hemstekta pannkakor avnjöts på en klippa med utsikt över vattnet och Svartsjölandet. Idylliskt och mysigt.

På kvällen åt vi middag hos mamma och pappa (som barnvaktade tredje barnbarnet Majsan). Mamma tror nog att det var hon som bjöd oss på middag men i själva verket gjorde jag den snyggaste bjuda-in-oss-själva-manövern i världshistorien.

Egentligen skulle vi varit hos barnens farmor och farfar i Gävle men där höll de sjukstuga. Vi avböjde.

Idag söndag. Soligt och härligt. Tidig lunch hemma sen somnade båda barnen i vagnen (!) (!) (!) så jag och Jens fick promenera och prata och dricka kaffe i lugn och ro. En sväng till en sugig liten Kungsholmsgalleria och sen en busstur till Lilla Essingen där vi provade en ny lekpark. En dagiskompis till Molly var där och parken i sig fick nog en stark 9 i betyg. Av 10. Hade de haft ett fik hade det blivit 10.

Varför finns det inga riktigt trevliga fik vid lekparker? Varför? Alla vet ju hur mycket pengar vi rika innerstadsföräldrar är villiga att lägga ner på en latte... Särskilt nu när räntan är så låg.

Obs. Ironi. Det där med VI rika. De andra rika ska det ju vara.

Nu har jag målat naglarna med mitt bruna lyxnagellack och snart sängen. Imorgon jobb. Peppen! Obs. Första gången jag använder uttrycket "peppen". Känner mig lite töntigare just nu.

Over and out.

3 kommentarer:

Sara sa...

Jag känner mig glad och stolt över att du målat naglarna med ett av dina lysnagellack. Trots att du är en tönt som säger "peppen" ;-)

Sara sa...

LyXnagellack ska det vara - för det lyser väl inte?

Tove Kungsholmen sa...

Pppen är lite töntigt ja. Men parken på Lilla Ess är bra, kanonfint läge!