19 september 2011

Omvänd Murphy

Man söker jobb
Man söker jobb
Man får inte jobb
Man söker jobb
Man springer på intervjuer i fina kläder
Man får inte jobb
Man söker och intervjuas
Man FÅR jobb

Man får en man på halsen från ett stort fastighetsbolag som ringer och tjatar om att man ska komma och träffa dem och att man skulle passa SÅ bra där. Lägg till att jag under sommaren blev nekad en likadan tjänst på samma företag utan att ens komma på intervju.

Det är nu magkänslan ska kicka in. Den som jag inte lyssnade på en gång för fyra år sen vilket resulterade i ett kaotiskt halvår med ett rejält nedslående avslut som jag fortfarande grämer mig för. Den tjatande mannens attityd är dessutom halvtrist, en liten varningsklocka. När det kändes som allra bäst så kommer det här och får mig att fundera. Tänk om jag ångrar mig om ett halvår? Tänk om den här chansen inte kommer igen? Det känns ju så himla spännande med mitt nya jobb, verkligen jättebra. Men man vet ju aldrig...

Ja. Nä. Jag HAR faktiskt bestämt mig redan.

4 kommentarer:

Tove Kungsholmen sa...

Ja, har du en magkänsla så gå på den! Kul ändå!

Jenny sa...

Lustigt, jag var ju i samma sits också och fick två jobb på samma gång. Vet fortfarande inte om jag gjorde rätt. Jättesvårt att veta! Till slut struntade jag i fördelarna på det andra och tog det som kommer att "se bättre ut på CVet" när jag ska söka nästa...och det som var ett mycket mer intressant varumärke. Men som sagt, vet fortfarande inte om det var rätt, det återstår att se. Inte för att det hjälpte dig så mycket ;-) Men den tjatande mannen och varningsklockan om det låter som att det första du fick är bättre!

Bettan sa...

Gör det valet som "magen" säger, det brukar bli bäst så :)

Jenny sa...

Magkänslan it is...

Jenny: lycka till på nya jobbet!