28 mars 2012

Kvällsnöje

Världens enklaste underhållning. Vanliga människor ute i landet som använder sin hjärna till... ja... inte så mycket?






27 mars 2012

Svacka

Är inne i en enorm svacka just nu. Både hemma och på jobbet lyser min dåliga självkänsla igenom ovanligt mycket. Otto är i en monster-period, det är det absolut mest påfrestande och prövande jag varit med om. Molly hamnar i kläm såklart och jag mår jättedåligt över det. Saken är den att Otto har tömt mina tålamodsreserver, det finns ingenting kvar. Minsta gnäll och jag är på väg ut genom ytterdörren. Vi har varit sjuka eller vabbat varje vecka sen den 30 januari. Allt detta påverkar såklart kärnan i vår familj, det stadiga äktenskapet som lagt grunden till allt och det känns nu som att vi sitter i en båt på ett stormande hav utan åror och försöker hålla i oss bäst vi bara kan. Jag ställer mig frågan om lösningen heter egentid, föräldratid eller familjetid.

Livet va. Så himla härligt ibland.



22 mars 2012

Ny familjemedlem

Var tvungen att ta en taxi från NK med åbäket. Så himla skönt att slippa slå tårna i antilop-stolen som dessutom är plastig och gräslig.


17 mars 2012

Konversation

Är hemma utan man ett par dagar. Detta involverar en hel del far- och morföräldrar och en handfull tålamod. Än så länge går det bra. Men skitsamma. Just nu sitter jag här i soffan och blir på riktigt, jävligt förbannad på mig själv.

NU går JAG och lägger mig, hör jag det??? Svara mig unga dam, ögonabums.

Säger jag till mig själv hela tiden. Och ändå sitter jag här. Blir så himla trött av att tala till döva öron dag ut och dag in.

Skulle behöva en boxning i rätt riktning. Mot sängen då?

15 mars 2012

Pronomen och hår

Nej jag är varken död, sjuk eller särskilt bloggsugen. Men nu brister jag ut i en frustrerad sång.

Hen. Vilket bra ord. Vilket kontroversiellt ord. Det är som när värsta bögfobin drog land och rike runt för tjugo år sen. Tiotusen tyska bögar! Vi kommer att bli bögifierade, barn kommer bli förvirrade och sen går väl världen under eller nåt. Nu är vi på't igen. Hen. Jag är i och för sig inte med på det extrema tåget och vill kalla ALLA för hen men jag har använt det flera gånger i jättebra situationer. Typ: "jag var hos doktorn i morse" -"jaha, vad sa hen"? Jag är övertygad om att det här ordet snart finns i allas vokabulär.

Nästa sak är hår. Vem bryr sig om någon rakar sig under armarna eller inte? Han, hon eller hen? Kom igen, skaffa er ett liv.

Slut på dagens, veckans eller månadens meddelande.