31 oktober 2008

11,2 km stadspromenad

På eniro.se kan man nu mäta en sträcka och se hur lång den är. Dessutom är det där lilla eniro-trollet så snällt och räknar ut hur lång tid det skulle ta att gå respektive springa/jogga. Perfekt om man har en joggingrunda man begagnar och vill veta hur lång den är. Jogging förresten, det vore något för en tjockis som jag!

Anyhow, jag tryckte in en runda som jag gick i onsdags och fick reda på att den var 11,2 km lång och att det beräknas ta 2 timmar och 14 minuter att promenera. Det tog nog snarare 2 timmar och 45 minuter, men så hade jag barnvagn och pratsällskap med mig. I alla fall andra halvan av rundan. Sällskap alltså, barnvagnen följde med hela vägen runt.

Det var en riktigt najsig runda förresten!

Mot Sherwoodskogen!

Snart sätter vi oss i bilen och beger oss av mot snön! Vi fick rapport imorse om att snöflingorna som singlade ner från himlen var stora som lappvantar uppe i Gävle. Ska bli mysigt att få se lite puder igen, om det inte hinner smälta undan innan vi kommer fram förstås. Jens ska agera byggassistans under hela morgondagen och jag tänkte ta med Molly på en långpromenad i vagnen.

Vår lägenhet är förresten tokstädad nu, det luktar gott och man kan promenera runt utan att saker fastnar under fötterna. Fräscht va?

30 oktober 2008

Lunch

Enligt tallriksmodellen, det vill säga en box med körsbärstomater och tre stycken tre-för-tio chokladkakor á 24 gram. Duktigt.

Lilla fröken bakofram

Igår på morfars födelsedagsmiddag då skrek du. När du skulle visa dig från din bästa sida.

Idag på mammaträffen så sov du. När ALLA andra barn skrek. Och du sover fortfarande som en stock. Snart fyra och en halv timme i streck.

Vad händer? Och hur mycket kommer vi få lida för detta ikväll?

29 oktober 2008

Typiskt

De var ju så bra att flyga till Spanien med.

Morfar!

Grattis på födelsedagen världens bästa morfar! Du är så mysig att sova på, alldeles mjuk och go :D
Vi ses ikväll! Pussar och kramar från Molly

28 oktober 2008

Blött

Det blev en runda i Hagaparken idag (vi kör tisdagsträffar med mammagruppen, det är riktigt trevilgt faktiskt). En blöt runda. När jag gick hemifrån regnade det inte men jag var förnuftig och satte på mig gummistövlar. Tack för det säger jag bara för på hemvägen började det ösregna. Nu är det mysbralla på i soffan. Ska kolla upp lite om energideklarationer och lite annat grejs inför kvällens styrelsemöte med föreningen. Präktiga jag gick med i styrelsen i somras nämligen, trodde jag skulle behöva något att sysselsätta mig med som mammaledig. Behöver jag säga mer?

27 oktober 2008

För lite?

När jag surfar runt på andra nyblivna mammors bloggar så översvämmas de oftast av inlägg med en massa verbal kärlek till den lilla nyfödda. Och då börjar jag reflektera lite. Jag skriver nästan ingenting om hur söt Molly är och hur mycket jag älskar henne. Men det gör jag! Jag tar nog bara för givet att man som nybliven småbarnsmamma är så fullkomligt betuttad i sin unge att jag glömmer bort att få ur mig det. Hon är världens sötaste, lilla bollen! Hon gör saker varje dag som gör att jag får alldeles ont i hjärtat av lycka och kärlek. Så det så!

Haha, det här är en gammal bild som är så sjukt rolig! Direkt efter fototillfället kaskadkräktes Molly ner hela sin pappa.

Håller (de nymålade) tummarna

Efter matning och noga överseende av insomnande vågade jag mig på att måla naglarna. Molly ligger bredvid mig och sussar så sött med nappen i munnen. Vaknar hon så är mina naglar screwed helt enkelt. Living la vida loca!

Men suck

Åkte på den där förkylningen ändå. Med besked dessutom. Mina förkylningar följer alltid samma mönster; först halsont (som aldrig lyckas sätta sig eftersom mina halsmandlar has been removed - sug på den virus-suckers!) sen förbrukning av en icke oansenlig mängd näsdukar och slutligen Hostan med stort H. The grand finale är den jobbigaste perioden, och den har inte börjat än. Så det ser jag fram emot.

Nu håller jag bara tummarna för att Molly ska klara sig ifrån detta helvete.

24 oktober 2008

Lugn dag

Idag har vi en lugn dag framför oss. Jag låg kvar i sängen till halv elva i morse efter en natt full med amning och blöjbyten. Klockan 24, 4 och 8 vankades det mat för lilltjejen. Jag har någon slags förkylning som vill påminna sig sådär var tredje/fjärde dag. Drygt som sjutton. Efter feberkrämporna som följde med mjölkstockningen i slutet av förra veckan orkar jag inte bli sjuk igen. Så idag myser vi under en filt i soffan med en stor kopp te (inget te nära Molly dock, hemska tanke).

Lyxigt

Igår var verkligen dagen för egentid (hatar fortfarande det ordet) då kvällen spenderades på en VIP-kväll på NKs juvelsalong. Det var sverigelansering av ett italienskt smyckesmärke som heter Rebecca. Jättefina smycken! Jag, mamma och min syster drack vin, åt snittar och minglade med en massa vackra människor.

Jens var hemma med Molly och skickade en film på mobilen när hon sitter och smackar och är allmänt söt. Herregud, jag blir helt svag i knäna av saknad efter bara två timmar borta från lilltjejen. Förstår inte hur Jens klarar av att vara borta från henne hela dagarna... Tur att det är helg nu så vi får umgås hela familjen!

23 oktober 2008

A walk in the park

I det här fina vädret kan man ju inte sitta inne. Hagaparken fick glädjas åt vårt besök idag och jag hade kameran med mig. Kameran hade lite batteri med sig. Jag kände mig som en idiot som fotade mig själv som värsta fjortisen. Men vad gör man när nan är solokvist?


Här får ni en glimt av mitt nyklippta hår också! På den översta bilden hoppas jag att ni ser svanfamiljen med nästan vuxna ungar.

Observera att hela detta inlägg har skrivits med en hand!

Fiskare

Vad trött jag blir på bloggare som bara kommenterar hos andra bloggare för att fiska besökare till sin blogg... Suck.

Det finns faktiskt två bloggar som jag besöker bara för att de är så sjukt irriterande, varav en är en sån fiskare (och nej, de ligger inte som favoriter hos mig kan jag lova).

Två timmar bara jag!

Imorse var jag och klippte mig. Jag går på en liten salong på Frejgatan som jag är jättenöjd med. Hade bokat av färgningen (ähum... mammapeng) men gjorde ändå en ifyllnad av utväxten. Mitt grovt solblekta hår gifte sig inte direkt med min nya, mörkare, hårfärg (tack för det, graviditeten). Det blev i alla fall riktigt bra. Inte så mycket kortare dock, måste ju spara ut så jag kan få en magnifik uppsättning när vi gifter oss!

Så det blev två timmar egentid (hatar det ordet) medan Molly fick hänga med mormor och moster i det fina höstvädret. Nu har hon ätit och somnat bredvid mig men sen blir det långpromenad i Hagaparken tror jag. Solen skiner ju för bövelen!

21 oktober 2008

Försöka går ju...

Ikväll tog vi med Molly ner till Kungsholmen för att överraska vår kära vän N på hans födelsedag (grattis!). Det gick bra. I tjugo minuter. Sen fick vi lämna sällskapet och åka hem. Drack ett glas vatten - det var prisvärt. Sen körde vi take-away från McDonalds Fridhemsplan. Så kan det sluta när man planerar in en fancy middag med en sjuveckors.

Hon har varit grinig hela dagen och nu ligger hon (nymatad och nybytt och nykramad) och skriker för fulla halsar i pappas famn. Ska väl gå in och byta av...

20 oktober 2008

Trehundra spänn

Var tvungen att uppdatera Mollys garderob med lite 56-kläder och kommer från H&M med allt detta för 300 kronor. Helt sjukt ju... Antar att det blir en del H&M-inköp framöver så jag passade på att bli clubmedlem också. Fint som snus.

Save the date

9 maj. Så det så.

Invägning

Fick en våg i födelsedagspresent! Hurra, har aldrig ägt en våg förut. Det är en finurlig liten sak som förutom vikten räknar ut vilken fettprocent och vattenprocent man har i kroppen. Jag vägde in mig på dryga 63 kilo. Suck. Det här kommer bli segt... Innan jag blev gravid vägde jag runt 58 kilo, vilket är ett par trivselkilon för mycket för min ringa längd (mäter 158). Så nu är det slut med kakor, bullar, glass, godis och chips. Eller ja... Inte helt slut men det här dagliga snacksandet m MÅSTE upphöra. Idag började jag dagen med en portion havregrynsgröt. Duktigt! Ska försöka hålla en viktredovisning i högerkanten tänkte jag, alla vet väl att Molly blev en flicka och att Georg vann vadslagningen vid det här laget... Men nu ska vi till BVC!

Presenter från jobbet

Jo, jag nämnde ju att jag fick fina presenter från arbetskamraterna. Kolla in det här; stolen är målad av en tjej på jobbet. Hon är så otroligt duktig! Kan ni gissa att Molly (eller... ehum... hennes mamma) gillar Laban? Laban rockar!Någon mer än jag som tycker det är extremt drygt att föra in bilder på Blogspot???

Ute på vår gård...

pågår ett balkongbygge. Vi byggde balkonger i vintras egentligen, det här är bara en nyinflyttad som kompletterar. Det är ju kul att ha något att titta på; typ rökande polacker och en massa skräp. Fint va!

18 oktober 2008

Glad tjej i badet

Nu börjar Molly tycka att det är roligt att bada, äntligen. Idag låg hon t.o.m. och skrattade, kanske var det för att vi bara fyllde upp handfatet med vatten... Däremot är det fortfarande rent ut sagt vidrigt att tvätta håret. Tydligen.

Min dag!

Idag står det den 18 oktober i almanackan och det betyder ju att jag fyller år! Blev "väckt" av skönsång i morse, och två paket. Ett med en rosa Filippa K-kofta och ett med ett halsband med två berlocker på; var och ett med namnen på mina favoritpersoner.

Hurra för Jenny idag! Sista året på 20-talet...

17 oktober 2008

Mjölkstockning?

Jag undrar om det är mjölkstockning min högra tutte råkat ut för. Ont som fan gör det i alla fall. Trots ihärdig amning och liiite pumpning. Men det är väl bara att ihärdigt fortsätta. Säger de som vet.

Men bu-hu

Vad jobbigt det måste vara att få rabatt på just de grejer man handlar ofta. Jag skiter väl i om det är rabatt på hundmat, jag vill ha billigare Tropicana, blöjor och dajmstrutar. Åh, det kommer utvecklas till ett storebror-samhälle. What? Jag fattar verkligen inte den problematiken. För min skull får de filma mig precis överallt, sätt upp en kamera på min toalett om det nu skulle vara så intressant. Suck, alla dessa rädda människor i långa landet falukorv. Vad jobbigt det måste vara att vara er.

16 oktober 2008

Kullarna

Alltså jag har fastnat i The Hills på MTV. Aj löv it! De är så underbart glamorösa, snygga, skandaliga och bitchiga allihopa. Det är dessutom så långt från mitt liv man bara kan komma... Men seriöst, vad fan ser den där Heidi hos den där Spencer??? Mer störd kille får man ju leta efter.

Jobbe?

Jo, idag har jag jobbat. Hela 2008 har jag och en kollega arbetat med att införa miljöledningssystemet ISO 14001 och idag var det dags för certifieringsrevision. Snark-prat för vissa (men så sluta läs då!) men för mig var det här Dagen D (jobbmässigt i alla fall, Molly har redan snott åt sig årets D-Day). Och vi fick så mycket beröm! Vi fick t.o.m. två torra certifieringsrevisorer att dra på smilbanden.

Molly fick hänga med pappa (de var med på jobbet), och dotra trivdes alldeles utmärkt bland allt folk. Hon har hälsat på drygt 100 främmande personer idag, och har aldrig varit gladare. Mina tuttar har aldrig varit ledsnare dock, men jag och punpen hängde en kvart på toa och vips så hade vi ännu en måltid på burk.

Kollegorna hade skramlat ihop till sååå fina presenter, ska fota och lägga upp så fort som möjligt.

15 oktober 2008

Två Molly-rekord

Igår slog tösabiten rekord i att skrika. Från typ halv elva till midnatt skrek hon så tårarna bokstavligen sprutade och kallsvetten lackade. Det gör ont i en mammas hjärta kan jag säga. Och en pappas hjärta också för den delen vill han nog tillägga. Men vad gör man när man har provat allt? Det är ju bara att hålla nära och prata lugnt och hoppas att det går över. Över gick det när jag lade henne bredvid mig, nära nära. Nappen gick tillslut i och hon somnade med hulkande andning. Stackarn.

Men sen kom nästa rekord. När hon helt utmattad somnat, så fortsatte hon att sova. Till klockan sju. I morse. Sju timmar! Hello utvilad!

Nu har jag precis ätit havregrynsgröt till frukost/lunch (med *sockerfri* äppelmos) och det lär väl bli en långpromenad idag också med tanke på vad moder jord serverar idag. Blå himmel. Sol. Jag älskar hösten när det är så här obeskrivligt underbart!

13 oktober 2008

Sprickfärdig

Ett stygn har letat sig ut ur kejsarsnittsärret. Jag får rysningar. Hatar ärr och stygn. Igår kom det lite var (eftersom jag trodde det var ett inåtvuxet hårstrå och började rycka med en pincett, ännu mera rysningar). Ringde avdelning 17 på DS (där Molly föddes) och frågade men det var naturligtvis ingen fara alls. Tydligen kommer stygnet att ruttna bort (!?!) av sig själv. Ja men det låter ju najsigt. Supernajsigt.

Marry me?

Ikväll ska vi ut och titta på en lokal för vårt bröllop. Exciting if you ask Percy Nilegård...

Obligatorium

Alla som inte läst dessa böcker går genast och köper/lånar ett exemplar av varje och åtgärdar detta NU!
Amazing!

10 oktober 2008

Brittan

Nu talar hon ut. Igen. Minns ni den där skandalöst trashiga intervjun hon gjorde med egendesignat hår och smink för ett par år sen? Eller Chaotic, den där serien av dokumentärfilmande när hon turnerade 2004? Jag bara älskar hur svulstig hon är, vår älskade Britta. Nu verkar det dock vara något mer uppstyrt, jag ska lätt hänga på nedladdningslåset den 30 november. Britney: For the record. Yay!!!

Nattrutin dag 1

Igår bestämde vi oss för att försöka få in en nattrutin med Molly (inspirationen fick jag från en tjej i mammagruppen). Vi bestämde att klockan 21 ska Molly ligga i sin säng och "sova". Så kvart i åtta började vi med nattningsproceduren. Byte av blöja, på med pyjamas och sen mat. Lite vaggning hos mamma och sen var det dags för spjälsängen. Det funkade. I en minut. Sen turades vi om att springa in och stoppa i skrikventilen (nappen) fram till klockan 23. Då gick vi och lade oss. Vid midnatt somnade hon, förmodligen utmattad. 00.44 vaknade hon. Vi gav upp. Ner med henne i vår säng, och där låg hon och log som aldrig förr. Skitnöjd. Tanken var inte att hon skulle sova hela natten i sängen, tanken var att vi skulle få lite tid tillsammans på kvällen och sen skulle jag ta upp henne vid första matningen... Suck

Men vafan, på't igen ikväll ba!

Mammagrupp

Igår var det dags för andra mötet med mammagruppen. Känns faktiskt som en helt okej grupp. På tisdag har vi på eget initiativ bokat in en promenad i Hagaparken. Osvenskt va?!?

07 oktober 2008

29 jordsnurr

Idag fyller min kära fästman, Mollys pappa, hela 29 år. Nu är det nedräkning till the big three-o! Grattis älskling!!!

Stolt nybliven pappa i rymd-outfit!

06 oktober 2008

Vikten

Hmmm... Nog var jag uppe och snuddade vid 80-talet där på slutet av graviditeten, ve och fasa. Nu visar vågen 64 kilo och har gjort så i en vecka ungefär. Suck. Helst vill jag ner till 54, då är jag sjukt snygg. Men jag undrar (sa flundran) om det är realistiskt... Jag är nöjd med 57. Men ändå, det är ju sju svåra kilon alltså.

Ska man fira detta med en promenad i det soliga vädret kanske?

Snart så...

Lite snö har det kommit, längtar galet mycket!

Blöjor, bok och mjölkuppsamlare

1. Igår gick vi upp en storlek på blöjorna, numera står det en tvåa på framsidan. Vi kör med Libero (det känns tryggt... eh...). Pampers är tunna och läcker, asdåligt. Huggies har konstig formgivning, de håller inte tätt och luktar dessutom jätteäckligt. Blä.

2. Vi insåg förra veckan att vi inte har en enda bok om barn. Jag var så fixerad vid graviditeten så jag förträngde helt att det skulle bli en bebis av det hela. Tydligen. Vi köpte efter tips från mammagruppen boken Växa och upptäcka världen som handlar om bebisens sju utvecklingsfaser under det första året. Mycket intressant, köptips!

3. Mjölkuppsamlare. Maj gådd vilken grej. Jag har ju mjölk för ett helt kompani med bebisar och det läcker en hel del. Särskilt vid amning, den tutte som för tillfället står oanvänd ska ju såklart stödläcka. Mycket. I fredags samlade jag upp drygt en deciliter mjölk på tre amningstillfällen. Sen var jag tvungen att pumpa också. På ett nyammat bröst. Ytterligare en deciliter. Snälla tuttar, jag har bara EN bebis. Som redan växer som hon ska. Tagga ner produktionen!

5 veckor

Idag för fem veckor sen såg hon ut såhär:
Inte så nöjd, men ganska söt!

Klanmöte

Igår var hela släkten från pappas (Mollys morfars) sida här på bebisuppvisning och fika. Detta innebär:
* 4 farbröder med frugor (inkl. min pappa)

* 8 kusiner med respektive (i åldrarna 2-38 år)
* 4 kusinbarn (Molly blir det femte barnbarnsbarnet till min farfar)
* 2 syskon och en svägerska

Pust. Vilket liv! Fasiken vad härligt det är med stor släkt. Alla älskar barn och vi ynglar av oss för fulla muggar. Vi fick så fina saker också (eller ja, Molly fick fina saker). Molly sov igenom barnskrik, högljudd lek, tjo och tjim, och runtkånkning hos diverse släktingar. Så duktig och snäll är hon, vår lilla tjej. Bjussar på lite bilder:
Min underbart ljuvliga kusin S (6 år) får hålla Molly (som hon tycker ska heta Emilia tydligen)

Jag vet vad som kommer stå högst på kusin A's önskelista till Jultomten i år...

Familjefredag

Jens var smart och sparade två av sina tio pappadagar till senare (vilket var surt då, men känns riktigt bra nu) och i fredags tog han ut en av dem. Vi tog en långpromenad ner på stan, fyllde på med kapslar från Nespresso-butiken, köpte nya nappar (skitpopulära!) och mjölkuppsamlare (himmelriket!) på Apoteket, och åt Sushi. När det begav sig för en sådär sju-åtta år sen så åt jag sushi på löpande band. Numera går gränsen för intag av Sushi vid sju bitar. Upptäckte jag. Men det var gott ändå. Och Molly bara sov och sov i vagnen. Mys!

Sen bakade jag kanelbullar. Jag är verkligen en kak-och bullmamma. Not.

02 oktober 2008

Kläder

Och folk hade mage att klaga på klädutbudet för gravida. Att hitta snygga amningsvänliga kläder är ju lögn för tusan. LÖGN!

01 oktober 2008

1 månad

Idag fyller vår dotter 1 månad! En tolftedel av ett år har gått, som Mollys pappa glatt påpekade imorse.

Gravid

Åh. Känner mig lite nostalgisk. Imorse kände jag av spöksparkar för första gången.

BVC och mammagrupp

Igår var det dags för vägning av vår lilla köttbulle. Och hon har passerat fyra kilo! Inte konstigt, så mycket som hon äter. Dessutom har jag så mycket mjölk att amningstillfällena slutar i en pool av bebisföda. Slabbigt som sjutton, men jag är ändå glad att det finns så det räcker. Var till en början orolig för att nappen skulle göra så att hon åt mindre. Men det är alltså inget problem...

Mammagruppen började igår. Vi är väl ett tiotal mammor med bebisar som är mellan fyra och sju veckor gamla som ska utgöra gruppen. Ganska homogena verkar vi vara också; bugaboo-vagnarna tog upp hela väntrummet. Typsikt stockhomsmorsor! Jaja, vi får väl se. Kanske blir det supertrevligt, kanske blir det ingenting av det hela.

Inatt slog Molly sovrekord förresten; mellan kl 21 och 2 sussade hon så sött. Sen fortsatte det som vanligt ungefär; amning kl 5 och kl 8.30. Hurra, jag är utsövd!